detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
10.08.2023 18:30
На Одеському кінофестивалі покажуть документальний фільм про гурт Gogol Bordello і його лідера родом з України
На Одеському кінофестивалі покажуть документальний фільм про гурт Gogol Bordello і його лідера родом з України
Стрічка містить неопубліковані фото- та відеоархіви, які охоплюють два десятиліття існування гурту. Покази відбудуться 26 серпня.

У межах 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбудеться спеціальний показ фільму «Крик моєї крові: історія Gogol Bordello» про лідера американського рок-гурту Євгена Гудзя родом з України. Про це йдеться на сайті фестивалю.

«Коли суверенітет та культурна ідентичність України перебувають під загрозою, панки з Gogol Bordello використовують свою музику як гасло», — зазначили автори стрічки.

Фільм розповідає про рома, народженого в Україні, який емігрував з родиною до США після Чорнобильської катастрофи. Тепер, після років вигнання демонів через власну музику, він повертається додому, щоб зіткнутися з найбільшим з них. 

Глядачі побачать неопубліковані фото- та відеоархіви, які охоплюють два десятиліття існування гурту. 

Режисерами фільму стали Нейт Поммер, чиї короткометражні і документальні фільми, а також музичні відео були представлені на фестивалях TIFF, Slamdance та на презентаціях New York City Ballet, та Ерік Вайнріб, номінант на премію «Еммі», режисер і продюсер документальних фільмів, чиї роботи були представлені на платформах HBO, Showtime, Netflix, Hulu.

Подивитися стрічку можна 26 серпня, в завершальний день 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Євген Гудзь та Gogol Bordello від початку повномасштабного вторгнення збирають благодійну допомогу для українців на своїх концертах у США. Музиканти також випустили кілька пісень в колаборації з українськими виконавцями, зокрема Сергієм Жаданом і фронтвумен гурту KAZKA Олександрою Заріцькою.

Нагадаємо, в межах цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю запланована також позаконкурсна програма «Хроніки війни» з документальними фільмами.

Під час відкриття ОМКФ-2023 покажуть стрічку Олеся Саніна «Довбуш», а фільмом-закриттям фестивалю стане драма «Клуб Зеро» австрійської режисерки Джессіки Гауснер.

У межах фестивалю також представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створених в Одесі або командами з міста. 

18 липня Одеський міжнародний кінофестиваль відкрив акредитацію для представників української та міжнародної кіногалузі на участь у професійній секції Film Industry Office.

Творці фільмів-переможців 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю в категоріях «Найкращий український повнометражний ігровий фільм», «Найкращий український повнометражний документальний фільм» та «Найкращий європейський фільм» отримають грошові призи окрім статуетки «Золотого Дюка».

Зазначимо, що квитки на фільми конкурсних програм у Чернівцях уже доступні в касі Культурно-мистецького центру ім. І. Миколайчука зі знижкою 10% за умови оплати карткою MasterCard, а також за посиланням.

Цьогоріч перегляд стрічок програм фестивалю здійснюється лише за квитками або наявністю акредитації ЗМІ, Film Industry Office та «Літньої кіношколи».

Фото: Gogol Bordello / інстаграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY