detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
16.07.2023 20:51
Митрополит «Київський і всієї України» УПЦ МП Онуфрій не визнає державної зради з боку митрополита Павла
Митрополит «Київський і всієї України» УПЦ МП Онуфрій не визнає державної зради з боку митрополита Павла
Онуфрій записав відеозвернення на підтримку заарештованого екснастоятеля Києво-Печерської лаври.

Митрополит УПЦ МП Онуфрій записав відеозвернення на підтримку арештованого колишнього настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла (Петра Лебедя), повідомляє Укрінформ із посиланням на відозвернення  Онуфрія, опубліковане у ЗМІ.

«Дорогий владико Павел, до нас дійшли чутки про те, що вас закрили в СІЗО. І ми це сприйняли з сумом, жалем. Але я знаю, що ви добрий монах, добрий архієрей, добрий намісник святої Лаври Печерської. І тут просто якесь непорозуміння... Ви недостойні цього, щоб вас тримати в СІЗО», — заявив Онуфрій, побажавши Павлу «Божої помочі».

Судячи зі всього, що сказав митрополит УПЦ МП у своєму відеозверненні, він не визнає за «владикою» Павлом дій, які кваліфікуються як державна зрада. Нагадаємо, що Служба безпеки України опублікувала перехоплені записи розмов колишнього настоятеля Києво-Печерської лаври, у яких він радів тимчасовій окупації Херсона та називав вторгнення РФ в Україну «війною Америки та Росії до останнього українця». «І вже сьогодні Херсон благовіствуй радость вєлію, там уже прапора російські скрізь і все... і люди, люди довольні», — коментував Павло окупацію Херсона. Він звинувачував Україну в тому, що вона нібито «спровокувала» Москву на повномасштабну війну, ототожнював бійців тероборони з мародерами та назвав їх «ублюдками».

Нагадаємо також, що митрополит і предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій (у миру Орест Березовський) має російське громадянство. 

Сам Онуфрій заявив, що «полишив російське громадянство» і вважає себе громадянином лише України. Але російське видання «Агентство», повідомило,      що «російський паспорт митрополита Онуфрія, глави пов'язаної з Москвою Української православної церкви (УПЦ), не знайдено в базі анульованих      паспортів МВС Росії».

 Фото «Української правди» російського паспорта Онуфрія

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY