detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
19.05.2023 12:51
Суд повернув державі з незаконної власності Оксани Марченко землі на березі Дніпра
Суд повернув державі з незаконної власності Оксани Марченко землі на березі Дніпра
Лісова ділянка площею 9,5 га вартістю понад 204 млн грн біля Києва була відведена у приватну власність Марченко з порушенням законодавства.

Суд повернув державі земельні ділянки на березі Дніпра, які незаконно перебували у власності колишньої телеведучої Оксани Марченко, дружини екснардепа Віктора Медведчука, підозрюваної у фінансуванні російських окупаційних угруповань.

Таке рішення ухвалив Господарський суд Київської області, задовольнивши позов Київської обласної прокуратури, повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

Ідеться про ділянку землі лісогосподарського призначення площею 9,5 га на березі Дніпра у Бориспільському районі Київщини вартістю понад 204 млн грн.

Прокурори в суді довели, що частина цієї лісової ділянки була відведена у приватну власність із порушенням законодавства.

У подальшому, повідомляє Офіс ГПУ, землю внесли до статутного фонду юридичних осіб, бенефіціаркою яких є Оксана Марченко.

Оксана Марченко — колишня українська телеведуча, дружина колишнього народного депутата Віктора Медведчука, одного з лідерів забороненої проросійської партії «ОПЗЖ», підозрюваного в державній зраді та позбавленого українського громадянства, кума президента Росії Володимира Путіна.

Напередодні повномасштабного вторгнення Росії Марченко виїхала з України до Білорусі. Наприкінці листопада Медведчука та Марченко помітили в тимчасово окупованому Криму.

У лютому 2023 року  СБУ повідомила про підозру Оксані Марченко через фінансування окупаційних військ. 11 квітня Служба безпеки України оголосила Оксану Марченко в розшук.

У серпні минулого року суд арештував три земельні ділянки на Львівщині, якими незаконно володіла Оксана Марченко і на яких розпочалося будівництво туристичної інфраструктури. Згодом суд арештував ще дві земельні ділянки на Львівщині з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко

Крім того, за матеріалами СБУ в Україні вже заарештували майно Марченко на понад 5,6 млрд грн, її «приховані» активи на понад 440 млн гривень, а також корпоративні права Марченко у Запорізькому заводі феросплавів вартістю понад 1 мільярд гривень.

У відповіді на запит «Детектора медіа» Служба безпеки повідомила, які медійні активи Оксани Марченко заблоковано в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY