detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
06.05.2023 10:15
Мін'юст Росії оголосив «іноземними агентами» журналістку-розслідувачку Марію Пєвчих та видання «Тайга.Інфо»
Мін'юст Росії оголосив «іноземними агентами» журналістку-розслідувачку Марію Пєвчих та видання «Тайга.Інфо»
До переліку також потрапив ще один співробітник «Фонду боротьби з корупцією» — Георгій Албуров.

Російське міністерство юстиції внесло до реєстру «іноземних агентів» голову ради директорів «Фонду боротьби з корупцією» (ФБК) Марію Пєвчих і сайт «Тайга.Інфо».

Про це повідомило «Радіо Свобода» з посиланням на сайт російського відомства.

Окрім цього, перелік «іноагентів» поповнив ще один співробітник ФБК — Георгій Албуров.

Раніше Міністерство юстиції РФ включило до реєстру «іноземних агентів» журналіста Bellingcat Христо Грозєва. Як вважають у російському відомстві, засновник Bellingcat начебто поширював дезінформацію, брав участь у створенні матеріалів «іноагентів» та в діяльності «небажаної» організації.

У квітні до переліку «іноземних агентів» у Росії також потрапив журналіст Аркадій Бабченко через «збір коштів на підтримку ЗСУ» та «поширення недостовірної інформації про прийняті органами державної влади рішення та політику, яку вони проводять».

Нагадаємо, 4 березня 2022 року Державна дума Росії ухвалила законопроєкт про кримінальну відповідальність за «фейки про дії російських збройних сил». Покарання передбачають штрафи та ув'язнення до 15 років.  У листопаді президент РФ Володимир Путін вніс поправку до законопроєкту щодо можливості позбавлення набутого громадянства за поширення так званих «фейків» про армію та за участь у «небажаних організаціях».

Уже в січні цього року в Держдумі Росії пропонували конфісковувати на користь держави майно осіб, визнаних «іноземними агентами», за «дискредитацію» російської армії. 

На фото Марія Пєвчих та Георгій Албуров/скриншот з ютуб-відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY