detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
02.04.2023 12:46
Зеленський ввів санкції проти Богуслаєва, Мінфіну РФ та ще низки росіян
Зеленський ввів санкції проти Богуслаєва, Мінфіну РФ та ще низки росіян
Указами від 1 квітня санкційні обмеження запроваджуються проти 498 фізичних та юридичних осіб.

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування нових санкцій проти фізичних і юридичних осіб, зокрема громадян Росії.

У відповідному указі №191/2023 від 1 квітня, оприлюдненому на сайті голови держави, вказано, що санкції запровадили проти 240 громадян Росії, четверо з яких мають також українське громадянство. До переліку, зокрема, потрапив колишній президент «Мотор Січі» В’ячеслав Богуслаєв, якого підозрюють в державній зраді.

Окрім цього, санкційні обмеження впровадили проти Ради федерації Росії — верхньої палати російського парламенту, Міністерства фінансів РФ, Федеральної служби безпеки і Федеральної служби охорони Росії,  підприємств військово-промислового комплексу, приладобудування та радіоелектроніки.

Також у списку, доданому до іншого указу №192/2023 — ще 225 російських компаній і 33 фізичних особи.

Обмеження діятимуть 10 років. Вони передбачають блокування активів і торговельних операцій, транзиту й перевезень територією України, заборону на приватизацію та купівлю землі, передання технологій і прав на інтелектуальну власність.

Нагадаємо, 23 жовтня минулого року СБУ повідомила про затримання президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Їх підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

Затримання відбулося в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання «Мотор Січ» товарів військового призначення для російської штурмової авіації. За даними слідства, посадовці «Мотор Січ» діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для Збройних сил Росії.

24 жовтня суд заарештував Богуслаєва на два місяці. 

Нещодавно Служби безпеки України заявила, що підозрюваний у держзраді  В’ячеслав Богуслаєв навмисно заблокував поставку бойового гелікоптера для ГУР, наказавши своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі.

За даними ЗМІ, Богуслаєв має громадянство Росії, а також нерухомість у Москві, яка належить йому ще з 2002 року.

Він був власником запорізького телеканалу Alex.ua. У 2023 році цей телеканал припинив мовлення.

Фото: Перший Запорізький

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY