detector.media
03.11.2022 14:52
Рада позбавила Рабіновича мандату нардепа
Рада позбавила Рабіновича мандату нардепа
Рабіновича був обраний нардепом в багатомандатному виборчому окрузі від партії «ОПЗЖ».

У четвер, 3 листопада, Верховна Рада позбавила мандатів народних депутатів Вадима Рабіновича та Ігоря Васильковського, яких раніше позбавили громадянства. 

Про це повідомив нардеп фракції «Голос» Ярослав Железняк у телеграмі.

«Парламент достроково припинив повноваження народних депутатів Васильковського І.І. та Рабіновича В.З., яких 18 липня 2022 року указом президента No 502/2022 було позбавлено громадянства України», — повідомив Железняк.

За словами нардепа, відповідні постанови підтримали 292 та 304 голосами «за».

Железняк повідомив, що у Раді наразі залишилося 417 нардепів. Васильковського обирали у Раду в одномандатному виборчому окрузі №139 (Одеська область) від партії «Слуга народу», а Рабіновича — в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від партії «ОПЗЖ».

У березні 2022 року Вадим Рабінович у коментарі «Українській правді» повідомляв, що зараз перебуває закордоном, але «шукає можливості повернутися в Україну». За даними видання, нардеп тоді міг перебувати в Ізраїлі.

15 березня Верховна Рада позбавила мандату підозрюваного у держзраді  Іллю Киву, який зараз переховується в Росії. Кива був обраний нардепом дев'ятого скликання від партії «ОПЗЖ».

«ОПЗЖ» в Україні заборонили 20 червня 2022 року. При цьому у СБУ повідомили про причетність провідних функціонерів «ОПЗЖ» до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в державі; поширення антиукраїнської пропаганди щодо зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України; пропаганду війни та насильства з боку представників «ОПЗЖ».

Парламентська фракція «ОПЗЖ» налічувала 44 нардепи. Після 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, зі складу цієї фракції почали виходити депутати. Повідомлялось, що заяви на вихід з фракції «ОПЗЖ» написали Вадим Столар, Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман.

Пізніше 25 нардепів створили свою депутатську групу «Платформа за життя та мир». 14 квітня фракція «ОПЗЖ» припинила роботу у парламенті.

14 травня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони діяльності проросійських партій в Україні.

З березня 2022 року в Україні діє законодавство про кримінальну відповідальність колаборантів.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) спільно з громадською організацією «Рух Чесно» працюють над створенням Реєстру ДержZрадників з інформацією про посадовців-колаборантів.

Окрім «ОПЗЖ», в Україні вже заборонена діяльність «Опоблоку», партії «Наші» Євгена Мураєва, партії «Соціалісти», партії «Справедливість та розвиток», партії «Держава», партії «Блок Володимира Сальдо», «Партії Шарія», а також «Соціалістичної партії України» і «Прогресивної соцпартії України» Наталії Вітренко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY