detector.media
26.08.2022 15:45
Ткаченко про «Довженко-Центр»: музейну колекцію повинна зберігати відповідна інституція, а доглядати — відповідні фахівці
Ткаченко про «Довженко-Центр»: музейну колекцію повинна зберігати відповідна інституція, а доглядати — відповідні фахівці
Комітет з гуманітарної та інформполітики пропонує скасувати указ про реорганізацію «Довженко-Центру»

«Врахувавши всі аргументи, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики одноголосно ухвалив рішення про звернення до Кабінету Міністрів України та Держкіно щодо скасування наказу про реорганізацію Довженко-Центру», — так написав у своєму телеграм-каналі міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

За його поясненням, автори рішення вважають, що музейну колекцію повинна зберігати відповідна інституція або зі статусом музею, або зі статусом музею-архіву. Так само за колекцією мають доглядати відповідні фахівці.

«Друге питання — невизначеність керівництва "Довженко-Центру" щодо того, чи вони музей, чи комерційне підприємство, яке може заробляти гроші на непрофільній активності зі здачі в оренду майна. В будь-якому разі питання реорганізації "Довженко-Центру" не повинно проводитися в такий спосіб і підхід», — ідеться далі в поясненні.

Нагадаємо, 17 серпня стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому Центрі це вважають фактичною ліквідацією.  

У МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації «Довженко-Центр» і що наразі мова йде лише про реорганізацію установи. Держкіно також заявило, що «Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований.

Ряд культурних інституцій виступили проти реорганізації «Довженко-Центру». Відкликати цей наказ вимагає Громадська рада при Держкіно, Коаліція РПР. Також на сайті Кабінету міністрів зареєстрували петицію про скасування реорганізації.

У МКІП ініціювали обговорення з Кабміном та Держкіно щодо збереження цілісності фільмофонду «Довженко-Центру».

Фото: Довженко-Центр : Dovzhenko Centre/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY