detector.media
22.08.2022 09:35
Забудовник A Development заявив, що не цікавиться будівлею «Довженко-Центру» і не причетний до реорганізації
Забудовник A Development заявив, що не цікавиться будівлею «Довженко-Центру» і не причетний до реорганізації
В рамках договору про реконструкцію між «Довженко-Центром» і компанією-девелопером у проєкт планували інвестувати 27 млн грн. Проте договір не можуть погодити вже два роки.

Забудовник A Development не цікавиться будівлею «Довженко-Центру» і не причетний до реорганізації Центру — про це в інтерв'ю НВ заявив засновник компанії Олексій Баранов.

Раніше на тлі скандалу з реорганізацією «Довженко-Центру», яку в самій установі вважають ліквідацією, стало відомо, що A Development будує житловий комплекс White Lines впритул до «Довженко-Центру».

«Нам ці будинки не були ні тоді, ні зараз цікавими, і ми не причетні до скандалу навколо реорганізації центру. В Україні війна, і немає сенсу вкладати кошти у нерухомість.

Чому нам не цікаві будинки ДП? За концепцією нашого об'єкта ми маємо два входи з вулиць Голосіївської та Васильківської. Це було необхідно зробити через складний рельєф ділянки, де перепад висот перевищує 8 м. Тому з вулиці Голосіївської до будівлі можна потрапити на мінус перший поверх, а з Васильківської — на другий поверх. Тобто перепад становить три поверхи. Нам не було сенсу інтегрувати будівлю центру», — розповів Олексій Баранов.

Він додав, що в рамках договору про реконструкцію між «Довженко-Центром» і компанією-девелопером у проєкт планували інвестувати 27 млн грн, «хоча за фактом витрати зросли до 37−38 млн грн».

«Оскільки ДП перебувало в управлінні Міністерства культури, то угоду мали підписати вони. Я зустрічався з Бородянським (Володимир Бородянський — ред.), двічі — з Ткаченком (Олександр Ткаченко — ред.), але питання так і не було вирішено. Хоча за незалежною оцінкою розмір інвестицій моєї компанії мав становити не більш як $300 тис., а ми збиралися вкласти $1,2 млн.

Коли восени Кабінет міністрів своїм розпорядженням передав ДП Держкіно, ми зустрілися з його головою Мариною Кудерчук. Вона сказала, що не проти цей договір погодити. Чесно скажу, процес уже триває два роки, при тому, що ми нічого не забирали і не псували», — зазначив забудовник.

17 серпня стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому Центрі це вважають фактичною ліквідацією.  

У МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації «Довженко-Центр» і що наразі мова йде лише про реорганізацію установи. Держкіно також заявило, що «Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY