detector.media
12.07.2022 14:06
Платформа інтернет-телебачення Ріната Ахметова Oll.tv продовжить роботу
Платформа інтернет-телебачення Ріната Ахметова Oll.tv продовжить роботу
На платформі Oll.tv виходитимуть футбольні трансляції.

ОТТ платформа Oll.tv, яка входить у «Медіа Групу Україна», продовжить свою роботу. Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі Oll.tv.

«Були повернуті лише державні ліцензії телеканалів "Медіа Групи Україна". Наш сервіс працює в штатному режимі», – сказали у пресслужбі.

У пресслужбі «Медіа Групи Україна» додали, що платформа Oll.tv здає ліцензію провайдера програмної послуги. Відповідні документи незабаром будуть надіслані уповноваженим державним установам.

На платформі транслюватимуться футбольні матчі, які раніше виходили на каналах «Футбол».

Нагадаємо, 11 липня Рінат Ахметов оголосив про «вимушений крок» — вихід компанії System Capital Management із медійних активів«Цього тижня "Медіа Група Україна" відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МГУ», — повідомив Ахметов.

За інформацією джерел «Детектора медіа», для багатьох навіть у менеджменті медіахолдингу це рішення стало несподіванкою. Поки що не зрозуміло, як саме буде відбуватися передача ліцензій «на користь держави» і що буде з медіа, які входять до складу групи.

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова об'єднує канали «Україна», «Україна 24», «Футбол 1/2/3», НЛО TV, мультимедійну платформу «Сьогодні», ТОВ «Новинна Група Україна» та інші.

Наприкінці березня «Медіа Група Україна» разом з «1+1 media», Starlight Media та Inter Media Group попросили про фінансову допомогу для подальшого виробництва марафону «Єдині новини».

У березні Forbes повідомив, що Ахметов з початку повномасштабної війни втратив $9,5 млрд, однак зберіг першу сходинку рейтингу найбагатших українців з оцінкою статків у $4,2 млрд. 

29 червня 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про створення реєстру олігархів. РНБО підготувала технологічний майданчик для роботи реєстру олігархів на базі системи СОТА. 

Народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук висловила думку про те, що рішення Ахметова підтверджує, що медіа були для нього лише інструментом політичного впливу, а не бізнесом. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав цей крок гідним прикладом виконання закону про деолігархізацію. Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко вважає, що деолігархізація — лише привід, а не справжня причина рішення Ріната Ахметова.

11 липня стало відомо, що «Медіа Група Україна» запустила пакет із дев’ятьох українських каналів на польській цифровій платформі Polsat. Раніше «Медіа Група Україна» озвучувала наміри запустити пакети українських каналів у Німеччині, Ірландії та Угорщині, а також запустила пакет на платформі Wirtualna Polska.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY