detector.media
04.05.2020 11:11
Міносвіти опублікувало розклад відеоуроків та попередило, що їх теми можуть змінюватися
Міносвіти опублікувало розклад відеоуроків та попередило, що їх теми можуть змінюватися
Міністерство освіти і науки 4 травня опублікувало розклад відеоуроків на п’ятий тиждень роботи «Всеукраїнської школи онлайн». Однак у відомстві попередили, що з технічних причин деякі теми уроків можуть змінюватись впродовж тижня.

Про це повідомляється на сайті МОН.

«Ми також підготували розклад з темами на наступний тиждень для 5-11 класів. З технічних причин деякі теми можуть змінюватись впродовж тижня, але це поодинокі випадки. Загалом цей розклад дасть можливість учням та вчителям підготуватися та спланувати навчання впродовж тижня», – йдеться в повідомленні.

У Міносвіти також розповіли, що 11 травня уроки не транслюватимуть: «Організатори проєкту також отримали велику кількість звернень з проханнями не навантажувати дітей навчанням в офіційні державні вихідні. Саме тому 11 травня буде вихідним у "Всеукраїнській школі онлайн", а уроки не транслюватимуть. Водночас усі теми, передбачені програмою до кінця навчального року, будуть вичитані та оприлюднені».

Розклад для: 5 класу6 класу7 класу8 класу9 класу10 класу11 класу

Крім того, у відомстві нагадали, що уроки для 1-4 класи «Всеукраїнської школи онлайн»  транслюватимуть канали: 1 клас – «Піксель»; 2 клас – «UA:Культура»; 3 клас – «НЛО TV»; 4 клас – «ПлюсПлюс». Зазначимо, що «НЛО TV» показуватиму уроки замість «UA:Першого».

Як писав ДМ, освітній проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» 30 квітня замість уроку всесвітньої історії для 11 класу із темою «Агресія Росії проти України у 2014 році. Російсько-українська війна» показав урок із боксером Олександром Усиком про науково-технологічну революцію. Міністерство освіти і науки пояснило заміну уроку технічними нюансами.

Народна депутатка від фракції «Голос» Наталія Піпа закликала Офіс президента України, Мінкультури та Міносвіти і науки виключити з проєкту NewsOne, ZIK та «112 Україна», оскільки це «проросійські пропагандистські канали».

Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк наголосила, що трансляція телеуроків на телеканалах «112 Україна», NewsOne і ZIK не дасть їм ніяких преференцій у випадку розгляду регулятором порушень в ефірі цих мовників.

Офіс президента України домовився з усіма телеканалами, які показують уроки в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн», щоб під час трансляцій в їх ефірі не було жодних політичних сюжетів.

Директорка громадської організації «Освіторії» Анна Сидорук повідомила, що над проєктом дистанційної освіти «Всеукраїнська школа онлайн» працюють близько семи знімальних груп у різних класах, зйомки телеуроків проходять паралельно.

Над проєктом працює збірна команда медіафахівців – фрілансери, працівники телеканалів СТБ, «1+1», Новий канал, «Інтер», ICTV, «Україна» та продакшн-студій Patriot, «Квартал 95» та «Мамахохотала».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY