detector.media
24.04.2020 18:48
«Всеукраїнську школу онлайн» за три тижні переглянули майже 12,5 млн телеглядачів
«Всеукраїнську школу онлайн» за три тижні переглянули майже 12,5 млн телеглядачів
Проєкт випустив 545 шкільних уроків. На YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України заняття вже переглянули 7,1 млн разів. В ефірі українських телеканалів - майже 12,5 млн українців.

Про це йдеться на сайті голови держави.

Знімальний процес розпочався 27 березня, а перші уроки були показані в ефірі українських телеканалів 6 квітня. Щодня відбуваються зйомки в середньому 25 уроків. Щотижня в ефір виходить близько 130 уроків з 11 предметів для 5-11-х класів, а також «руханки».

З метою уникнення помилок уроки тепер проходять подвійну експертизу: 23 експерти допомагають учителям з підготовкою матеріалу та присутні на зйомках, ще 58 фахівців підключились до пост-продакшену.

Згодом записаний матеріал може доповнюватися, розширюватися, поглиблюватися й використовуватися й надалі – після закінчення карантинних заходів. Це може стати в пригоді вчителям та школярам, які живуть у віддаленій місцевості й не завжди мають доступ до якісних навчальних матеріалів.

Головною цінністю проекту називають понад 40 українських учителів, які зголосилися викладати уроки для всієї країни. 

Нагадаємо, проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» стартував 6 квітня 2020 року. У його рамках виходять відеоуроки з 11 предметів для учнів 5-11 класів. Транслюють 12 телеканалів: «ПлюсПлюс», «112 Україна», NewsOne, «Піксель», ZIK, «УНІАН ТБ», «Індіго», «Рада», «UA: Культура», «UA: Перший», М1 та 5 канал, а також телеканал «Дом» (для учнів з окупованих територій), медіасервіс Megogo та Oll.tv. Школярі також зможуть дивитися ці уроки у Facebook та YouTube.

Директор Львівської школи східних мов та бойових мистецтв «Будокан» Олександр Козловський з власної ініціативи заборонив учителям закладу використовувати контент каналів Медведчука для підготовки онлайн-уроків. Батькам теж порадив не користуватися.

Народна депутатка від фракції «Голос» Наталія Піпа закликала Офіс президента України, Мінкультури та Міносвіти і науки виключити з проєкту NewsOne, ZIK та «112 Україна», оскільки це «проросійські пропагандистські канали».

Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк наголосила, що трансляція телеуроків на телеканалах «112 Україна», NewsOne і ZIK не дасть їм ніяких преференцій у випадку розгляду регулятором порушень в ефірі цих мовників.

Офіс президента України домовився з усіма телеканалами, які показують уроки в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн», щоб під час трансляцій в їх ефірі не було жодних політичних сюжетів

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY