detector.media
13.04.2020 10:25
Міносвіти оприлюднило розклад з темами телеуроків та вдосконалило трансляції на YouTube
Міносвіти оприлюднило розклад з темами телеуроків та вдосконалило трансляції на YouTube
Міністерство освіти і науки опублікувало розклад телеуроків та теми, які обговорюватимуть цього тижня.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Однією із новацій цього тижня буде чіткий час виходу кожного уроку на ютуб-каналі МОН. Минулого тижня фіксованим був лише час початку першого уроку, решта відео виходила в залежності від тривалості кожного запису», – йдеться в повідомленні.

З 13 квітня на ютуб-каналі МОН уроки розпочинатимуться так:

Усі уроки зберігаються в записі на YouTube, трансляції можна почати переглядати зі зручного для вас місця.

«Для того, щоб у вас було цілісне уявлення про те, що саме розповідатимуть вчителі впродовж тижня, ми оприлюднюємо розклад з темами до кожного уроку. Завантажити розклад з темами можна тут: 5 клас, 6 клас, 7 клас8 клас9 клас10 клас, 11 клас», – зазначається в повідомленні.

На ютуб-каналі МОН також працюють окремі списки відтворення для кожного класу: 5 клас6 клас7 клас8 клас9 клас10 клас11 клас

Нагадаємо, 6 квітня 2020 року стартував проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», у рамках якого виходять відеоуроки з 11 предметів для учнів 5-11 класів. Транслюють 12 телеканалів: «ПлюсПлюс», «112 Україна», NewsOne, «Піксель», ZIK, «УНІАН ТБ», «Індіго», «Рада», «UA: Культура», «UA: Перший», М1 та 5 канал, а також телеканал «Дом» (для учнів з окупованих територій), медіасервіс Megogo та Oll.tv. Школярі також зможуть дивитися ці уроки у Facebook та YouTube.

Директор Львівської школи східних мов та бойових мистецтв «Будокан» Олександр Козловський з власної ініціативи заборонив учителям закладу використовувати контент каналів Медведчука для підготовки онлайн-уроків. Батькам теж порадив не користуватися.

Народна депутатка від фракції «Голос» Наталія Піпа закликала Офіс президента України, Мінкультури та Міносвіти і науки виключити з проєкту NewsOne, ZIK та «112 Україна», оскільки це «проросійські пропагандистські канали».

Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк наголосила, що трансляція телеуроків на телеканалах «112 Україна», NewsOne і ZIK не дасть їм ніяких преференцій у випадку розгляду регулятором порушень в ефірі цих мовників.

Офіс президента України домовився з усіма телеканалами, які показують уроки в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн», щоб під час трансляцій в їх ефірі не було жодних політичних сюжетів.

Директорка громадської організації «Освіторії» Анна Сидорук повідомила, що над проєктом дистанційної освіти «Всеукраїнська школа онлайн» працюють близько семи знімальних груп у різних класах, зйомки телеуроків проходять паралельно.

Над проєктом працює збірна команда медіафахівців – фрілансери, працівники телеканалів СТБ, «1+1», Новий канал, «Інтер», ICTV, «Україна» та продакшн-студій Patriot, «Квартал 95» та «Мамахохотала».

Фото: Медіа Група Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY