detector.media
17.10.2019 18:29
Рада створила тимчасову слідчу комісію щодо «каналів Медведчука»
Рада створила тимчасову слідчу комісію щодо «каналів Медведчука»
17 жовтня Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації.

За основу проект постанови № 2152 підтримали 270 народних депутатів, у цілому з урахуванням пропозицій комітету та необхідними техніко-юридичними правками – 278 народних депутатів. Жодного голосу не дала фракція «Опозиційної платформи – За життя».

Головою ТСК обрано авторку проекту постанови Ольгу Василевську-Смаглюк («Слуга народу»), заступницею голови – Олександру Устінову («Голос»).

Членами ТСК також стали: Євгенія Кравчук, Микита Потураєв, Олександр Качура, Святослав Юраш, Олександр Ткаченко, Сергій Швець, Юлія Яцик від «Слуги народу»; Нестор Шуфрич від «Опозиційної платформи – За життя», Олександр Абдуллін від «Батьківщини», представники від фракції «Європейська солідарність» та групи «За майбутнє».

Проект постанови пропонує такі основні завдання тимчасової слідчої комісії:

Щодо двох останніх пунктів Регламентний комітет Верховної Ради мав зауваження і правки, оскільки надання пропозицій щодо законодавчих змін можуть робити парламентські комітети, а висновки тимчасових слідчих комісій Верховної Ради не є вирішальними для органів, які здійснюють кримінальне провадження, повідомив голова Регламентного комітету Сергій Кальченко.

Нагадаємо, три інформаційні телеканали – NewsOne, «112 Україна» і ZIK – належать Тарасу Козаку і входять до медіахолдингу «Новини», який очолює телепродюсер Олексій Семенов. Він скуповував ці канали поступово, з жовтня 2018-го по червень 2019 року. Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери.

Нардеп Микита Потураєв розповідав, що у команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука. Президент Володимир Зеленський заявляв, що знає, звідки у Віктора Медведчука гроші на фінансування партії та телеканалів.

Журналісти виявили, що цивільна дружина Тараса Козака має спільний з подружжям Оксани Марченко і Віктора Медведчука нафтовий бізнес у Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY