detector.media
22.11.2018 19:37
У Києві відбудеться три допрем'єрних покази вистави за п'єсою Сенцова «Номери»
У Києві відбудеться три допрем'єрних покази вистави за п'єсою Сенцова «Номери»
З 27 по 29 листопада в українській столиці проведуть допрем'єрні покази вистави «Номери» за мотивами п'єси ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це під час прес-конференції заявила продюсерка вистави, керівник «435 FILMS» Анна Паленчук, передає «Укрінформ».

«У нас відбудуться 27, 28 та 29 листопада допрем'єрні покази, ми вирішили їх дещо диверсифікувати: в перший день у нас будуть держслужбовці, представники міністерств, культурних організацій, фондів, ми також очікуємо на першу леді, міністрів, представників дипломатичного корпусу. 28 листопада ми запрошуємо громадських активістів, переселенців з Криму і Донбасу, кримських татар, усіх тих, хто відстоював свободу Олега Сенцова. Ми запрошуємо також колег Олега. У третій день вже запрошені люди з мистецьких кіл, які зможуть розповісти іншим, що є така вистава, на яку треба сходити», - зазначила вона.

Паленчук додала, що під час заходу також передбачено синхронний переклад англійською.

Прем'єра театральної вистави за мотивами п'єси «Номери», написаної утримуваним у колонії РФ українським режисером Олегом Сенцовим, відбудеться 7 грудня у Києві на «Сцені 6» в «Довженко-центрі».

Нагадаємо, що Анна Паленчук збирається екранізувати п’єсу «Номери» українського режисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова. Детально про це вона розповіла в інтерв'ю «Детектору медіа».

Як відомо, Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY