detector.media
04.02.2015 20:23
Уряд відсторонив гендиректора Концерну РРТ Олександра Півнюка та надасть оцінку його діям
Уряд відсторонив гендиректора Концерну РРТ Олександра Півнюка та надасть оцінку його діям

Сьогодні, 4 лютого, Кабінет Міністрів України прийняв рішення відсторонити Олександра Півнюка з посади генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. Про таке кадрове рішення повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, також Кабмін вирішив створити урядову комісію, яка протягом десяти днів має надати оцінку діям пана Півнюка, і вирішив звернутися до силових структур з вимогою розпочати кримінальне провадження за фактом сприяння діяльності терористичних організацій.

 

Юрій Стець заявив, що Олександр Півнюк - «це саме та людина в державі, яка, як на мене, саботує відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій на сході. Він, а також його підлеглі сприяють поширенню телесигналу російських телеканалів та телеканалів так званих ЛНР, ДНР на тимчасово окупованих територіях. Так це чи ні, дізнаємось протягом найближчих днів від компетентних органів. Я свою думку озвучив».

 

Олександр Півнюк, до якого «Детектор медіа» звернулася по коментар, сказав, що не коментує ситуацію.

 

Олександр Півнюк обіймав посаду генерального директора Концерну РРТ з 23 квітня 2014 року, коли його призначив Кабінет Міністрів.

 

Нагадаємо, 21 січня слідчий відділ управління СБУ в Луганській області розпочав кримінальне провадження проти керівництва Луганської філії Концерну РРТ за фактом сприяння діяльності терористів.

 

До цього в січні виконувачем обов'язків директора Луганської філії Концерну РРТ став Віктор Дриндак. При цьому генеральний директор КРРТ Олександр Півнюк сказав, що попередній керівник філії Володимир Улезько не зміг залишитися на посаді за станом здоров'я. Натомість голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що Володимир Улезько фіктивно перереєстрував переїзд підприємства до Лисичанська (Луганська область), що контролюється українською владою, а сам, залишаючись у Луганську, працював на сепаратистів. Пан Москаль заявив, що після його звернення Володимира Улезька звільнили.

 

16 грудня гендиректор КРРТ Олександр Півнюк заявив, що проводиться робота по переведенню Луганської філії КРРТ на звільнену територію в місті Лисичанську (Луганська область). Напередодні голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням перенести Луганську філію Концерну РРТ до Лисичанська, аби за рахунок українських коштів не забезпечувати мовлення російських каналів і ЗМІ так званої «ЛНР».

 

На початку грудня генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк, коментуючи «Детектор медіа» звинувачення в сприянні мовленню російських каналів на сході, повідомив, що КРРТ втратив контроль за обладнанням для теле- та радіомовлення на територіях Донбасу, які тимчасово перебувають під контролем сепаратистів, і не фінансує його роботу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY