detector.media
28.01.2015 15:47
Безлюдну можуть усунути від керівництва «Інтером»?
Безлюдну можуть усунути від керівництва «Інтером»?

За даними джерел «Детектор медіа», зміною керівництва новинного продакшну Inter Media Group «Національні інформаційні системи» (НІС) управлінські зміни в Inter Media Group не завершаться.

 

Джерела стверджують, що крім Назіма Бедірова, який з посади директора НІС перейшов на посаду керівника служби розслідувань і спецпроектів продакшну, від керівництва НІС усунутий і Лаврентій Малазонія, який був головним редактором. Сам пан Малазонія від коментарів «Детектор медіа» відмовився, пан Бедіров також відмовився коментувати подальшу долю пана Малазонії в компанії.

 

Водночас політтехнолог Сергія Льовочкіна Ігор Шувалов, який обіймає посаду заступника директора НІС з розвитку, нібито залишається в НІС. «Детектор медіа» намагається з ним зв'язатися, але це поки що не вдалося.

 

Нового директора НІС Сергія Логунова, за даними джерел, запросив керувати продакшном голова правління «Інтера» Єгор Бенкендорф, з яким пан Логунов працював у Національній телекомпанії України.

 

Водночас джерела стверджують, що невдовзі від керівництва «Інтером» можуть усунути члена наглядової ради каналу і директора з розвитку Inter Media Group Ганну Безлюдну, а Єгор Бенкендорф стане одноосібним керівником «Інтера». Нібито саме такою є домовленість акціонерів «Інтера» - пожертвувати керівниками НІС в обмін на керівника «Інтера», що стало наслідком скандалу з новорічним ефіром «Інтера» та загрозою ухвалення законопроекту про заборону участі російського капіталу у фінансуванні українських мовників (29% акцій «Інтера» володіє російський «Первый канал», рештою акцій, за публічними повідомленнями, володіють Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін).

 

Частина інформації, якою володіють джерела, вже знайшла своє підтвердження - прес-служба «Інтера» офіційно повідомила про призначення Сергія Логунова та переведення Назіма Бедірова на іншу посаду. Інша інформація поки ніким не підтверджена. «Детектор медіа» намагається зв'язатися із Сергієм Логуновим і Єгором Бенкендорфом, однак це поки не що не вдалося.

 

Нагадаємо, телеканал «Інтер» у новорічному ефірі показав співаків, які неодноразово виступали з антиукраїнськими заявами, а деякі з них є персонами нон-грата в Україні. Програма новин на «Інтері» «Подробности», яку готує НІС, відмежувалася від такої політики каналу, засудивши її.

 

15 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні оголосила телеканалу «Інтер» попередження за всіма трьома його ліцензіями (на супутникове, цифрове та ефірне аналогове мовлення) за результатами моніторингу його ефіру в новорічну ніч. Відповідне рішення Нацрада ухвалила одноголосно. Телеканал висловив свою незгоду з цим рішенням і заявив, що оскаржуватиме його.

 

На тому ж засіданні голова Нацради Юрій Артеменко і його перший заступник Ольга Герасим'юк заявили, що керівник медіагрупи «Інтер» Ганна Безлюдна відсторонила від роботи керівництво новинного продакшну групи НІС через негативну оцінку в ефірі новин новорічного ефіру «Інтера». За словами пана Артеменка, вимушено у відпустку пішли керівник НІС Назім Бедіров і головний редактор Лаврентій Малазонія. У відповідь телеканал «Інтер» назвав цю інформацію недостовірною і розцінив її як наклеп. Канал заявив, що член наглядової ради «Інтера» Ганна Безлюдна не втручається в роботу НІС.

 

15 січня народні депутати Андрій Левус, Сергій Висоцький і Микола Величкович зареєстрували законопроект № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)», яким пропонують заборонити участь резидентів держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій.

 

26 січня журналісти НІС поширили відкритий лист, у якому розцінили внесення цього законопроекту як тиск на канал. При цьому вони приписали авторство документу Вікторії Сюмар. Пані Сюмар у відповідь заявила, що захист інформаційного простору України не є тиском на «Інтер».

 

Однак 27 січня цей законопроект так і не було включено до порядку денного Верховної Ради. Народний депутат з фракції «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко заявив, що цьому завадило лобі телеканалу «Інтер» у коаліції.

 

28 січня стало відомо, що директором продакшна НІС призначено Сергія Логунова, який донедавна був генеральним продюсером каналу «112 Україна». Натомість колишній директор НІС Назім Бедіров обійняв посаду керівника служби розслідувань і спецпроектів продакшна.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY