Суд скасував відмову у порушенні кримінальної справи щодо обстрілу редакції «Експресу»

15 Березня 2013
5866
15 Березня 2013
13:51

Суд скасував відмову у порушенні кримінальної справи щодо обстрілу редакції «Експресу»

5866
Суд скасував відмову у порушенні кримінальної справи щодо обстрілу редакції «Експресу»

Франківський районний суд м. Львова скасував вже п'ятнадцяту постанову міліції про відмову у порушенні кримінальної справи за фактом обстрілу газети «Експрес» бойовими патронами. Про це пише видання.

 

Відповідне рішення ухвалила судя Франківського районного суду  Львова Гулієва після розгляду чергової скарги юристів газети.

 

«Суд константував, що міліція не виконала жодного доручення, що містилося у постанові  суду  від 14.11.2012. Зокрема, як з'ясувалося, міліція досі не провела огляд квартири, звідки здійснювались постріли, не опитала свідків, не дослідила усі можливі версії мотивів скоєння злочину», - пише «Експрес».  

 

Суд зобов'язав правоохоронні органи Львівщини розпочати додаткове розслідування.

 

Кримінальну праву щодо пострілів у вікна газети «Експрес» представники правоохоронних органів Львова закрили ще у жовтні 2009 року. Про це «Детектор медіа» повідомив стратегічний редактор видання Ігор Починок.

 

 Заяву до правохорнців редакція подала після того, як 6 жовтня по вікнах офісу стріляли. На місце події прибули представники міліції і зібрали речові докази. Згодом «Експрес» отримав усне повідомлення, що справу закрито.

 

Як писала «Детектор медіа», кілька десятків журналістів заявили 14 березня 2013 року про порушення етичних норм редакцією львівської газети «Експрес».

 

54 львівські журналісти і керівники ЗМІ заявили про свою стурбованість «загрозою повної дискредитації професії журналіста та нівеляції професійних стандартів, а відтак - повної втрати довіри до засобів масової інформації». Відповідне «відкрите звернення» журналісти адресували секретаріату Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ), копію надіслали на адресу «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду