УДАР просить Генпрокуратуру перевірити, чи перешкоджала Герман журналісту Коротичу

20 Лютого 2013
6876
20 Лютого 2013
13:39

УДАР просить Генпрокуратуру перевірити, чи перешкоджала Герман журналісту Коротичу

6876
УДАР просить Генпрокуратуру перевірити, чи перешкоджала Герман журналісту Коротичу

Депутати від фракції УДАР звернулися до генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням перевірити, чи перешкоджала нардеп від Партії регіонів Ганна Герман професійній діяльності журналіста Віталія Коротича. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Відповідне звернення до Генеральної прокуратури підписали чотири нардепи.

 

Депутати ВР від УДАРу нагадали, що Віталій Коротич пов'язав припинення виходу на Першому національному серії інтерв'ю з Президентом України Віктором Януковичем із втручанням у його журналістську діяльність високопоставленого держслужбовця Ганни Герман. Як відомо, про це журналіст повідомив у інтерв'ю російському виданню «Афиша».

 

«За словами Коротича, вихід на Першому національному регулярних інтерв'ю з Президентом України Віктором Януковичем було припинено одразу після гострого невдоволення висловлюваннями Коротича з боку тодішньої керівниці Головного управління з гуманітарних та сіспільно-політичних питань Адмнітістрації Президента України Ганни Герман», - йдеться у заяві.

 

Народні депутати просять Генпрокуратуру здійснити перевірку зазначених фактів «на предмет наявності в діях Ганни Герман порушень законодавства України, зокрема, ознак злочину, передбаченого статтею 171 Кримінального кодексу - "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"».

 

Ганна Герман, народний депутат України, член фракції Партії регіонів, радник президента у коментарі «Детектор медіа» сказала: «У нашій країні кожен народний депутат має право звернутися до Генеральної прокуратури з проханням перевірити ті чи інші факти, в яких він сумнівається, стосовно будь-якої посадової особи, в тому числі і народного депутата. Таке ж право мають і депутати від УДАРу. Я не бачу в цьому нічого такого, що виходить за рамки закону і загальноприйнятих норм у нашому демократичному суспільстві. Я законослухняна громадянка, готова відповісти на будь-які запитання прокуратури чи будь-якого іншого органу. Все, що могла з цього приводу сказати, я вже сказала. Але якщо потрібно, щоб це перевірила ще й прокуратура, то я готова».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журналіст, екс-редактор журналу «Огонёк» та колишній ведучий проекту «Вечори з Віталієм Коротичем» Віталій Коротич розповів в інтерв`ю російському виданню «Афиша», що цикл його інтерв`ю з Президентом Віктором Януковичем припинився після запитання про ув`язнення Юлії Тимошенко.

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду