Керівник «Херсонської правди» отримав позов на 100 тис. грн від міліції через неперевірену інформацію

28 Січня 2013
5741
28 Січня 2013
15:57

Керівник «Херсонської правди» отримав позов на 100 тис. грн від міліції через неперевірену інформацію

5741
Керівник «Херсонської правди» отримав позов на 100 тис. грн від міліції через неперевірену інформацію

Начальник Дніпровського райвідділу міліції Херсона Володимир Мартиненко подав позов про захист ділової репутації та стягнення моральної шкоди на керівника інтернет-проекту «Херсонська правда» Тараса Бузака. Про це повідомив сам пан Бузак у своєму блозі на «Херсонській правді».

 

26 січня Тарас Бузак отримав повістку, якою його викликають до суду на засідання, що відбудеться 14 лютого. За словами пана Бузака, самого позову в листі не було, лише повістка. Як зазначено в Єдиному реєстрі судових рішень, провадження у справі було відкрито18 грудня, а перше засідання було призначено на 16 січня.

 

Отримавши в суді копію позовної заяви, Тарас Бузак з'ясував, що міліція просить визнати недостовірною і спростувати інформацію, оприлюднену в новині «Вчера на углу улиц Перекопская и Черноморская стреляли», а також просить стягнути з Тараса Бузака моральне відшкодування в розмірі 100 тис. грн.

 

Недостовірною позивач називає таку інформацію: «Вчера, 18 ноября, около 7:45 часов на углу улиц Перекопская и Черноморская лежал труп. По словам жителей находящихся рядом домов и случайных прохожих ранним утром происходило задержание правоохранителями преступника, который был убит автоматной очередью».

 

Охорону громадської безпеки на території, яка згадується в оскаржуваній новині «Херсонської правди», здійснює Дніпровський райвідділ міліції, який очолює позивач. За даними Володимира Мартиненка, інформація про затримання злочинця із застосуванням вогнепальної зброї 18 листопада 2012 року, внаслідок чого особу було вбито, не відповідає дійсності, що підтверджується висновком службового розслідування, проведеного за перевіркою вказаної інформації.

 

На думку очільника міліції, інформація завдала шкоди його діловій репутації, «оскільки переконує суспільство в тому, що позивач очолює орган міліції, працівники якого, зневажаючи закон, можуть необґрунтовано та за першої нагоди застосовувати вогнепальну зброю на ураження, при тому, що вони повинні охороняти життя і здоров'я громадян». Завдану шкоду Володимир Мартиненко оцінив у 100 тис. грн.

 

На запитання «Детектор медіа», чи перевіряла редакція інформацію, наведену в повідомленні, Тарас Бузак відповів, що про те, що міліція не стріляла, він дізнався з позову. Він не пригадує, чи були на сайті якісь уточнення або спростування та наразі шукає публікації на цю тему на сайті.

 

«Детектор медіа»

 

Копії документів надано Тарасом Бузаком

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5741
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду