Стогній «переплутав» Павліченків із вбивцею Політковської. Керівництво каналу обговорить цю ситуацію з автором

15 Січня 2013
8211
15 Січня 2013
13:39

Стогній «переплутав» Павліченків із вбивцею Політковської. Керівництво каналу обговорить цю ситуацію з автором

8211
Стогній «переплутав» Павліченків із вбивцею Політковської. Керівництво каналу обговорить цю ситуацію з автором

14 січня у випуску «Надзвичайних новин» на ICTV автор і ведучий програми Костянтин Стогній заявив, що учасники маршу «Свободу чесним!» у Запоріжжі підтримували не родину Павліченків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова, а Дмитра Павлюченкова, засудженого за вбивство російської журналістки Ганни Політковської.

 

«А у Запоріжжі сотні людей підтримували родину Дмитра Павлюченкова - не плутати з київськими Павліченками. Колишній співробітник поліції Москви отримав 11 років тюрми за організацію вбивства російської журналістки Ганни Політковської. Оглядача «Нової газети» було розстріляно 7 жовтня 2006 року в під'їзді будинку, де вона знімала квартиру», - сказав Костянтин Стогній у підводці.

 

Після цього було показано відеоряд, на якому видно марш «Свободу чесним! Свободу Павліченкам!» - такі марші проводяться в багатьох містах України на підтримку засуджених, на думку громадськості, незаконно, у тому числі київської родини Павліченків. Учасники маршу вигукують: «Свободу чесним! Свободу Павліченкам!»і несуть плакати із символом свого руху - намальованим хлопчиком.

 

Відео супроводжувалося коментарем Костянтина Стогнія: «На проспекті Леніна від площі Поляка до площі Фестивальної відбулася піша хода, яка завершилася акцією на підтримку родини Павлюченкових. Кількість людей, яким не байдужі події в Росії, перевищила 300 осіб. Для забезпечення громадського порядку міліція виділила з півсотні людей. Із задачею ті впоралися: жодних сутичок не було».

 

 

Відео - YouTube

 

Цей відеоряд з підводкою вийшов у випуску одразу після розлогого сюжету Тетяни Кругової про засідання апеляційного суду в справі Павліченків та акцію на їхню підтримку в Києві.

 

«Детектор медіа» намагається зв'язатися з Костянтином Стогнієм, щоб дізнатися, чи це помилка, чи свідома маніпуляція, а також чим її зумовлено, однак його телефон наразі «поза зоною». Його помічник повідомив, що Костянтин Стогній зайнятий та пообіцяв, що він зв'яжеться з «Детектор медіаю», коли звільниться. Читайте коментар пана Стогнія тут.

 

Ми також звернулися до директора-президента каналу ICTV Олександра Богуцького, чий коментар наводимо в повному обсязі:

 

«Звичайно, вам треба отримати коментар Костянтина - зрозуміло також, що репортаж готували кореспонденти у Запоріжжі.

 

Зазвичай ми не обговорюємо зміст його програми, конкретно цю ситуацію - обговоримо. Я вважаю, що з авторами програм ми повинні обговорювати принципи - і їх дотримуватись. Думаю, називати речі своїми іменами - це вкрай важливо, і, тому теж старатимусь зрозуміти, що трапилось.

 

Ситуацію довкола сім'ї уболівальників, яких звинувачують у вбивстві судді знаю добре - я вважаю, що цій справі слід приділяти справедливу увагу, і не тільки тому, що вона почала супроводжуватись громадськими акціями вболівальників по всій країні. Для нашого Каналу дуже важлива підтримка громадських ініціатив у найширшому розумінні цього слова - більше того, я справді вважаю, що конституційне право, яке гарантує, що будь які сумніви тлумачаться на користь підозрюваного, потребує якнайширшої підтримки до повного і безперечного усвідомлення всіма учасниками будь-якого процесу - і слідчими, і суддями, і, насамперед - громадянами. Тому програми виробництва Каналу - «Факти», «Факти тижня з Оксаною Соколовою» приділяли і будуть приділяти справі Павліченків справедливу увагу, рівно як і руху уболівальників, які наголошують на всестороньому, чесному судовому розгляді цієї справи. До речі, в нас на каналі у репортажі на цю тему я бачив і синхрон Андрія Куликова, який був серед мітингувальників коло апеляційного суду - його очікування тотожні - всесторонній, змагальний (прокуратура-захист), неупереджений розгляд справи.

 

Канал і далі приділятиме цій темі гідну увагу, і ми будемо сподіватись, що ця конкретна історія дозволить зрозуміти особливості нового КПК великій кількості українців, зокрема у частині, що попередні свідчення, які різними способами, не завжди справедливими і законними,добуваються попереднім слідством, у суді вже не матимуть значення. Змагальність сторін і репортажі з цього процесу можуть точно зміцнити правову обізнаність українців, і, водночас, зміцнити рух небайдужих - людей, яким не все рівно».

 

«Детектор медіа»

 

Відео - YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8211
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
прозона
4117 дн. тому
Хочу увидеть на спор как посл нового года на ОРТ буду не путать фамилии звучащие как одна и та же .Предлагаю проект "за стеклом"
Романилор
4117 дн. тому
А я так думаю,что єто тема мало волнует поклонников Стогния,который в условиях жесточайшей конкуренции сумел вырваться вперед со своим проектом.А ошибаться все могут.Не боги горшки лепят,но и Боги иногда делают ошибкки и попадают мимо.
Саня
4117 дн. тому
Такому телеведущему все проститтельно.И эта ошибка не его а тех кто варил телепрограмму.
откройте мосгаз
4117 дн. тому
Если текст дали под эфир то вчитываться вряд ли кто то смог бы по времени.
Сайгак
4117 дн. тому
Пока вы пишите свои тексты на форуме,каждую секунду кто то погибает,а каждые 7 секунд кто то выбивает себе глаз открывая шампанское.Поезд уже далеко,а вы все осуждаете насколько айяйяй перепутать до нельзя похожие фамилии.Бред.Это все рабочие моменты да и только
alb
4118 дн. тому
Ну да - никто ни при чем! :)) Вот режиссер монтажа тут точно может только в бредовом сне быть виноватым. А ничего, что В ТЕКСТЕ сказано: В ЗАПОРОЖЬЕ - МИТИНГ В ПОДДЕРЖУ ПАВЛЮЧЕНКА, НО НЕ КИЕВСКОГО ПАВЛИЧЕНКА. ПОТОМ, ВООБЩЕ, - СЕМЬИ ПАВЛЮЧЕНКОВЫХ? Такой бред можно говорить в эфире ТОЛЬКО АБСОЛЮТНО НЕ ПРОВЕРЯЯ ТЕКСТЫ перед ним. Или же не зная истории, о которой знает много жителей страны и КАЖДЫЙ МАЛО МАЛЬСКИ осведомленный журналист! ЭТО НЕ РЯДОВОЙ ОБЛАЖ, А ОЧЕНЬ НЕПРИЯТНЫЙ!
ласка
4118 дн. тому
Лучше бы вообще не было таких тем для сужетов.Ну раз ошиблись-значит вывод-слишком много всего у нас плохого ,рах уже фамилии стали и то похожими.Перебор по колличеству преступлений на душу населения.Это просто кошмар.бедные ребята просто не в состоянии порой обработать такое колличество преступлений и нельзя их за это винить-они всего лишь люди,а людям свойственно ошибаться.Лично я апплодирую стоя за их мужественный каждодневный труд ,показывающим нам,простым людям,в каком страшном мире мы живем.
Мирный
4118 дн. тому
А что собственно произошло?Обыкновенный рядовой облаж режа монтажа,Это быввает каждый день на одном из каналов.Все равно Стогния проект рулежный,даже несмотря на маленький переплутон.Эка невидаль.С кем не бывает.
Гудвин
4118 дн. тому
Да с кем не бывает-это же рабочие моменты.Плюс все еще фактор Нового года.Люди просто чисто по человечески перепутали вот и все.Штрафанут бедолагу режиссера монтажа как пить дать...
Сайгак
4118 дн. тому
Такое случается на всех каналах так или иначе,и нечего обвинять во всем Стогния.Налажал кто то из подчиненных,а ситуации бывают разные при таком колличестве новостей.Думаю можно простить программу все равно все смотрят,просто кто то,тот кто перепутал должен быть крайне внимателен в дальнейшем.Речь идет о вещах,которые нельзя путать но опять же-фамилии очень и очень похожи.Это факт.А программа реально очень всегда интересная,даже если раз в нескольоко лет что то напутали-все равно молодцы ребята,99.99% материалов правильные и быстрее всех дают нагора.
Декабрист
4118 дн. тому
Ну мало ли кто что напутал.При чем здесь Стогний.Он же не может все время следить за работой каждого сотрудника ICTV.У него и так очень много работы и огромная нагрузка.Ошибаются тем более крайне редко ....
докотилися
4118 дн. тому
Костя, предлагаю версию еще оригинальнее: " Учасники маршу «Свободу чесним!» у Запоріжжі підтримували не родину Павліченків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова, а Маслюченків (не плутати з незмінним ведучим КВК Олександром Маслюковим). Яким штибом до запорізьких протестів Маслюков з КВК- не питайте, просто прізвище, а хто такі Маслюченки- не знаю, просто так ляпнув. ГОЛОВНО НЕ ПЛУТАЙТЕ СВЯТЕ З ГРІШНИМ! А на екрані відбувається не те, що там відбувається, а те що я розказую!
мескалиновый бред Стогния
4118 дн. тому
А подводку Стогнию тоже "журналісти з Запоріжжя" готували? Богуцкий комментирует лажу Стогния еще маразматичнее. чем Стогний комментировал видео из Запорожья. А видео Стогний перед эфиром не просматривал? А даже если не видел картинку- то почему не пришла в его голову мысль : а нафига к ***беням людям в Запорожье вспоминать Политковскую? Это ж сюр какой-то просто! она их вряд ли интересовала даже в день убийства, а сейчас так тем более. Такую галимую ПОДСТАВУ тоже вряд ли Стогний бы запустил в эфир, поэтому объяснение одно, вопиющая халтура Стогния. Не ищите высоких материй, влияния Немцова)))))) и проч.. просто Костя тупо лажанулся. Хотя показывать очевидные вещи, акцию, которая у всех на слуху и притягивать за уши столетназадубитую в России Политковскую- тот еще бред....Причем сознательно напирать: нет, не верьте глазам и ушам своим: это акция не в защиту Павличенко , а в защиту россиян ПАВЛЮЧЕНКОВЫХ!
z
4118 дн. тому
Ага, «переплутав». І журналісти, і редактори, і режисери, і ведучий.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду