Радіоведучих, які образили українок, польські журналісти визнали «гієнами року»

19 Грудня 2012
4077
19 Грудня 2012
18:35

Радіоведучих, які образили українок, польські журналісти визнали «гієнами року»

4077
Радіоведучих, які образили українок, польські журналісти визнали «гієнами року»

Асоціація польських журналістів (SPD) присудила цьогорічну антинагороду «гієни року» ведучим радіостанції Eska Rock Кубі Воєвудському та Міхалу Фігурському за їхні образливі висловлювання на адресу українок в червні цього року.  Про це повідомляє УНІАН.

 

Аргументуючи присудження «анти нагороди» для популярних у Польщі ведучих, SPD відзначила, що вони злегковажили журналістською етикою та загально прийнятними моральними нормами.

 

Програма Poranny WF, в якій прозвучали образливі висловлювання про українок, визнана такою, «яка замість того, аби служити людям, принижує їх».

 

Нагадаємо, під час програми на радіо Eska Rock 12 червня польські журналісти Міхал Фігурський і Куба Воєвудський дозволили собі такі висловлювання:

 

«Воєвудський: А знаєш, що я вчора зробив після матчу з Україною?

Фігурський: Що?

Воєвудський: Я вчинив як справжній поляк...

Фігурський: Ти копнув собаку?

Воєвудський: Ні, я вигнав свою українку (сміх)

Фігурський (сміх): А то добра ідея (сміх). Мені це ще не прийшло в голову. Знаєш що? Я зі злості сьогодні їй не заплачу.

Воєвудський: Знаєш що, а я заберу свою назад, заберу її гроші та знову вижену (сміх)

Фігурський: Скажу тобі, що якби моя була хоча б трохи симпатичніша, то я би її ще зґвалтував.

Воєвудський: Е-е.. я не знаю, як моя виглядає, бо вона весь час на колінах (сміх)».

 

Ведучі та керівництво радіостанції Eska Rock пізніше вибачилися та заявили, що автори хотіли не образити українок, а лише "висміяти стереотипи деяких поляків", які "заздрили" українцям за кращу гру українських футболістів у матч зі Швецією.

 

Через загострення скандалу та загрози втрати ліцензії на радіомовлення радіостанція закрила цю програму та звільнила ведучих, а прокуратура офіційно порушила справу за дискримінаційні висловлювання. Як повідомляла «Детектор медіа», польська прокуратура почала розслідувати справу у кінці червня.  У листопаді справу проти К. Воєвудського та М. Фігурського передано до одного із судів у Варшаві.

 

Крім того, радіостанцію оштрафовано на 22 тис. доларів за образу українок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4077
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду