Російський MTV припиняє існування

6 Грудня 2012
6911
6 Грудня 2012
13:58

Російський MTV припиняє існування

6911
З 1 червня на його частотах вийде розважальний канал «Пятница»
Російський MTV припиняє існування

1 червня 2013 припиняє своє мовлення телеканал MTV Russia. На його частоті буде запущений розважальний канал «Пятница». Про це пише газета «Ведомости».

 

Російський холдинг «Профмедіа» не буде продовжувати контракт з медіакорпорацією Viacom на використання бренду і контенту каналу MTV (п'ятирічний контракт закінчується в травні 2013 року) і на його частоті запустить з 1 червня наступного року розважальний канал.

 

За даними «Ведомостей», річні виплати Viacom за бренд MTV не перевищували $ 1 млн. «Профмедіа» задумалася про припинення співпраці з Viacom кілька років тому. Рішення прийняв колишній президент «Профмедіа» Рафаель Акопов (залишив компанію минулого тижня), і у вересні 2012-го холдинг відправив Viacom повідомлення, що не буде продовжувати контракт.

 

На початку грудня стало також відомо, що телеканал MTV Russia залишила генеральний продюсер Ліка Бланк, яка обіймала цю посаду з 2010 року, пишуть «Известия».

 

Представники «Профмедіа» за останні дні провели кілька закритих презентацій нового каналу «Пятница». За їхніми словами, рекламна кампанія «Пятницы» стартує наступної весни по всій країні.

 

Логотип нового каналу поки не готовий, назва «Пятница» пишеться кирилицею. Канал буде побудований навколо настрою щастя. Його цільова аудиторія, ймовірно, зміниться, з 14-34 років на більш дорослу - 14-44 роки.

 

Щоб залучити аудиторію, канал придбав права на повторний показ проектів «Первого канала» - «Прожекторперісхілтон» і «Велика різниця» - як «найпопулярніших розважальних проектів на російському ТБ». Якими будуть оригінальні проекти каналу, представники холдингу не розповіли. Вони розраховують, що зможуть перетягнути «на новеньке» частину аудиторії інших каналів, коли почнеться традиційний мертвий літній сезон, під час якого телекомпанії найчастіше переходять на повтори хітів.

 

MTV почав мовлення в Росії в 1998 році, «Профмедіа» придбав цей канал у 2007 році. За даними російської дослідницької компанії TNS, MTV входить до 20 найбільш популярних каналів у Росії. За останні три роки його частка за цільовою аудиторією (14-34 років) дещо знизилася - з 1,8% у 2010-му до 1,6% у 2012 році (в обох випадках дані за січень - листопад по Росії). Контент каналу помітно змінився - місце музики в ефірі зайняли розважальні шоу і програми, насамперед власного виробництва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду