Податкова обіцяє покарати винних у призначенні перевірки ТРК «Аверс»

27 Липня 2012
9106
27 Липня 2012
13:09

Податкова обіцяє покарати винних у призначенні перевірки ТРК «Аверс»

9106
Розслідування підстав призначення перевірки ініційовано програмою «Відкрита розмова»
Податкова обіцяє покарати винних у призначенні перевірки ТРК «Аверс»

За рішенням голови Державної податкової служби у Волинській області Володимира Михалчича наразі триває з'ясування всіх обставин та підстав призначення перевірки ТРК «Аверс». У випадку виявлення порушень вимог чинного законодавства винні будуть покарані. Про це йдеться у відповіді прес-служби ДПС на запит «Детектор медіа».

 

Позапланову перевірку луцької ТРК «Аверс» скасовано, про що листом №10125/10/22-1 від 26.07.2012 року проінформовано директора ДП «Телерадіокомпанія "Аверс"» Володимира Сінькевича

 

«ДПС у Волинській області суворо дотримуватиметься мораторію на проведення перевірок засобів масової інформації на період проведення виборчої кампанії та гарантує невтручання у діяльність мас-медіа», - заявили в прес-службі ДПС.

 

Розслідування щодо підстав призначення перевірки ТРК «Аверс» було ініційовано за участі міжвідомчого комітету з оперативного реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ, який діє в межах програми «Відкрита розмова».

 

Разом з тим, з ініціативи Голови ДПС України Олександра Клименка продовжено мораторій на перевірки ЗМІ у ІІІ кварталі 2012 року з метою забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у період проведення виборчої кампанії з виборів народних депутатів України 2012 року. Мораторій передбачає, що представники ЗМІ не включатимуться до плану-графіка проведення планових документальних перевірок.

 

Нагадаємо, 24 липня директору ТРК «Аверс» було вручено направлення на позапланову перевірку тривалістю п'ять робочих днів. Мета перевірки - дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства. 26 липня податківці почали перевірку. «На зауваження про існуючий мораторій податківці відповіли, що вперше про це чують», - повідомила «Детектор медіа» шеф-редактор ТРК «Аверс» Наталія Московка.

 

Телерадіокомпанію перевіряли на підставі п. 75.1 ст. 75 (органи державної податкової служби мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки), пп 78.1.2, п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України (платником податків не подано в установлений законом строк податкову декларацію або розрахунки, якщо їх подання передбачено законом) та наказу Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Волинської області Державної податкової служби.

 

Після повідомлення «Детектор медіа» про перевірку ТРК «Аверс» попри мораторій та після звернення із запитом до прес-служби ДПС, телерадіокомпанія отримала лист від Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Волинської області, яка просила вважати недійсним направлення і наказ про проведення документальної позапланової виїзної перевірки луцької ТРК «Аверс».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9106
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду