Відсторонений директор «Залісся» поскаржився на нанесення тілесних ушкоджень знімальною групою ТВі

15 Березня 2012
12433
15 Березня 2012
13:35

Відсторонений директор «Залісся» поскаржився на нанесення тілесних ушкоджень знімальною групою ТВі

12433
Він вважає, що журналіст і оператор його побили
Відсторонений директор «Залісся» поскаржився на нанесення тілесних ушкоджень знімальною групою ТВі

Після конфлікту зі знімальною групою ТВі відсторонений на час проведення перевірки директор президентської резиденції «Залісся» Віктор Камінецький написав заяву до міліції про нанесення йому тілесних ушкоджень представниками телеканалу. Про це повідомив представник МВС Володимир Гриняк на засіданні парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації 14 березня.

 

Нагадаємо, 28 лютого у знімальної групи програми розслідувань «Знак оклику» каналу ТВі стався конфлікт з директором державної резиденції «Залісся». Журналісти Дмитро Гнап та оператор Кирило Шапарь намагалися взяти в нього коментар, пан Камінецький їм відмовляв - усе закінчилося сутичкою.

 

Члени Комітету вирішили розглянути питання про конфлікт і з'ясувати чи було перешкоджання законній журналістській діяльності. На засідання були запрошені журналіст Дмитро Гнап і оператор Кирило Шапарь, представники прокуратури і міліції та Віктор Камінецький. Останній на засідання не з'явився.

 

Дмитро Гнап детально описав інцидент і поскаржився на Державне управління справами, яке не відповідає на запити журналістів, ігноруючи закон «Про доступ до публічної інформації».

 

 

 

Дмитро Гнап

 

Представник прокуратури Євген Котенко повідомив, що Броварською районною прокуратурою проводиться перевірка того, чи було перешкоджання законній журналістській діяльності. За його словами, хід перевірки контролюється обласною та генеральною прокуратурою.

 

Заступник начальника департаменту громадської безпеки МВС України Володимир Гриняк сказав, що міліція наразі проводить перевірку обставин, викладених у заяві пана Камінецького. А саме, чи справді журналісти вчинили хуліганські дії і завдали Камінецькому тілесних ушкоджень, через що він змушений був піти на лікарняний.

 

Заступник начальника управління з нагляду за додержанням законодавства органами внутрішніх справ Генпрокуратури Володимир Стеценко запевнив, що справа на контролі в ГПУ, яка прокоментує її тоді, коли будуть результати перевірок.

 

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації вирішили ще раз розглянути це питання після того, як будуть результати перевірок, а саме на засіданні 11 квітня.

 

Фото Івана Лисенка

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12433
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду