Чміль: ГПУ порушила справу проти кінематографістів через фільм «Зона»

23 Травня 2011
14615
23 Травня 2011
16:20

Чміль: ГПУ порушила справу проти кінематографістів через фільм «Зона»

14615
Чміль: ГПУ порушила справу проти кінематографістів через фільм «Зона»

Генпрокуратура України звинуватила посадовців Державної служби кінематографії в службовій халатності через фільм «Зона». Про це пише Weekly.ua.

 

«Йдеться про фільм, присвячений Чорнобильській катастрофі, - першій повнометражній картині режисера Тараса Томенка», - пояснила екс-голова Держкіно (у 2006-2010 роках), керівник Національного центру Довженка Ганна Чміль.

 

Як уже повідомляла ТК, Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти службових осіб Держкіно. ГПУ встановила, що Міністерство культури і туризму України та Держкіно уклали договір з приватним підприємством щодо виробництва фільму на умовах державного замовлення. Держкіно перерахувало кошти у сумі 7 млн грн.

 

Прокуратура встановила, що на виконання договору знімальна група уклала угоди про надання послуг з двома фірмами «з ознаками фіктивності». Звинуваченим чиновникам загрожує позбавлення волі на строк від двох до п`яти років, позбавлення права обіймати керівні посади на строк до трьох років і штраф до 4 тис. грн.

 

Режисер стрічки Тарас Томенко і продюсер фільму Діна Борисенко звинувачення на свою адресу відкидають: «На момент виконання замовлення знімальної групи фірми, в яких у ГПУ знайшли "ознаки фіктивності", діяли в правовому полі, а до їх подальшої долі ми не маємо жодного стосунку», - зазначила пані Борисенко.

 

Як зауважив пан Томенко: «Мабуть, комусь заважає український художній фільм про Чорнобиль, хоча за кордоном їх знято вже кілька. Недаремно мене викликали для перевірки до контррозвідки СБУ».

 

За його словами, під час роботи над стрічкою «відкрилися нові факти про обставини аварії на Чорнобильській АЕС» і сценарій фільму довелося переробляти.

 

Режисер повідомив, що зйомки фільму згідно з угодою з Держкіно завершаться в грудні, а вихід у прокат заплановано на квітень майбутнього року, до наступних роковин Чорнобильської катастрофи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14615
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду