Шустер, Зеленський і Ющенко стали героями книги Олега Вергеліса «АнтиРаневська»

19 Лютого 2011
12878
19 Лютого 2011
13:41

Шустер, Зеленський і Ющенко стали героями книги Олега Вергеліса «АнтиРаневська»

12878
Шустер, Зеленський і Ющенко стали героями книги Олега Вергеліса «АнтиРаневська»

Олег Вергеліс, театральний критик, один з колумністів «Главреда», редактор відділу культури тижневика «Дзеркало тижня. Україна», видав «епістолярну збірку» «АнтиРаневська». Про це пише видання «Главред».

 

Як розповів Олег Вергеліс у коментарях ТК, ця книга - «не галерея образів із сфери телебачення, або із сфери кіно, або із сфери театру, ця книга - мій суб'єктивний погляд на десятиліття, яке минуло, перше десятиліття нового тисячоліття крізь призму певних подій певних персонажів. Справа в тому, що коли я пишу певний текст, я ж пишу його не для одного дня, щоб він вийшов і зник в газеті, а щоб можна було до нього повернутися з часом».

 

Героями книги стали «відомі персонажі масової культури», зокрема Володимир Зеленський, Савік Шустер, Вірка Сердючка, Михайло Поплавський та інші.

 

«Ця книжка - це такий умовний епістолярій. Тобто я хотів, щоб ці тексти були у формі звернення до себе, до читача, звернення до тих персонажів, про яких я пишу, є у книзі і звернення до Ющенка, до Сердючки, звичайно, з долею гумору», - коментує Олег Вергеліс.

 

Також у виданні присутні образи Кіри Муратової, Богдана Ступки, Андрія Жолдака, Людмили Гурченко.

 

За словами пана Вергеліса, Фаїна Раневська виступає в певних статтях коментатором, її афоризми «пересипають» деякі листи: «Вона, на мою думку, взагалі той образ недосяжний, на який сьогодні мають рівнятися всі, хто грає, знімає, тому що в ній поєднано і гумор, і іронія, і надзвичайна вимогливість до творчості. А час нині дуже нелегкий і невблаганний до високого мистецтва, тому що коли ви ввімкнете будь-який канал, побачите на всіх каналах програми Зеленського, ви все зрозумієте».

 

Як вважає пан Вергеліс, не може масова культура бути головною і домінуючою - саме така основна думка книги. Вступна стаття називається «Масовка проти духовки»: «Духовкою називають в Америці, трохи принижено, високе мистецтво, а от масовка - це масова культура, яка нині в нас перемагає і займає всі ніші в телепрограмі, на книжкових полицях, ми повинні внутрішньо цьому протистояти».

 

Деякі «листи» з книги вже з'являлися на сторінках «Дзеркала тижня», а деякі - публікуються вперше.

 

Зазначимо, що книга вийшла за підтримки продюсера Олега Кохана у видавництві «Райдуга», з наступного тижня вона має з'явитися на книжкових полицях у мережі книгарні «Є» та книжкового магазину «Навігатор». За словами Олега Вергеліса, поки що передбачається тільки два пункти продажу, оскільки планується, що книга більшою мірою «піде на подарунки»: «Я не передбачаю, що ця книжка має бути якимось комерційним моїм проектом. Це просто бажання нагадати людям, що є певні явища, певні моменти, праці, про які вони не повинні забувати».

 

Нагадаємо, Олег Вергеліс присвятив декілька своїх статей Фаїні Раневській у зв'язку з виходом на каналі СТБ програми «Фаїна Раневська. Велика і жахлива».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12878
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду