СКМ перетворив «Салон Дона и Баса» на газету оголошень. Журналістів звільнено

20 Січня 2011
17603
20 Січня 2011
14:08

СКМ перетворив «Салон Дона и Баса» на газету оголошень. Журналістів звільнено

17603
СКМ перетворив «Салон Дона и Баса» на газету оголошень. Журналістів звільнено

Суспільно-політична газета «Салон Дона и Баса», що належить компанії Ріната Ахметова «Систем Кепітал Менеджмент», з 2011 року стане виключно класифайдом. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердила прес-секретар СКМ Анна Терехова.

 

За її словами, газета позбавляється текстової частини, але залишає випуск з рекламними оголошеннями. Причина - «економічна». «Рішення щодо "Салону" ухвалено менеджментом видання виходячи з економічних реалій. Для забезпечення економічної ефективності видання з 28 січня воно виходитиме лише у форматі класифайду», - зазначила пані Терехова, додавши, що усі зобов\'язання перед співробітниками, партнерами та передплатниками буде виконано у повному обсязі відповідно до законодавства. За даними джерел ТК, усіх журналістів газети звільнено, відповідний наказ був виданий 5 січня.

 

Нова назва видання - «Салон. МиллионЪ объявлений».

 

Генеральний директор ЗАТ «Медіа-Пресс» (видавець газети) Олександра Михайлова прокоментувала ситуацію так (текст цитати надано прес-секретарем СКМ): «Мы приняли такое решение исходя исключительно из экономических реалий. Мы не говорим своим читателям "прощайте", мы говорим "до свидания". Бренд "Салона" продолжает существовать в виде классифайда, и мы не исключаем возможности возобновления выхода газеты в будущем . Рынок печатной прессы во всем мире сейчас претерпевает изменения, которые продиктованы предпочтениями читателей и рекламодателей. Донецкий регион - не исключение».

 

Нагадаємо, газету «Салон Дона и Баса» було засновано 1992 року. Виходить двічі на тиждень (щовівторка та щоп\'ятниці). За даними самого видання, воно є лідером регіонального ринку реклами (62% від загального обсягу). Розповсюджується у Донецьку та області.

 

В інших виданнях СКМ подібних змін не заплановано, повідомила Анна Терехова. Нагадаємо, СКМ у Донецьку видає газету «Вечерний Донецк» та інформаційно-аналітичний тижневик «Донецкие новости».

 

СКМ також належить київське видавництво «Сегодня Мультимедіа», яке керує усім друкованим бізнесом компанії і видає газету «Сегодня».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17603
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vASo
4843 дн. тому
Леонид Ильич, взял ее на функцию маркетинга (брендинга Сегодня), потому что она водку (и только!) знает как рекламировать, а Ильич любит коньяки . Но на функцию руководителя донецкого офиса она изначально не годилась. Очень ленивая, и мягко гря бестолковая барышня, с опломбом и гонором.
y
4844 дн. тому
Так ведь изначально это и была газета дармовых объявлений.
2 vASo
4846 дн. тому
За Александру Михайлову скажите огромное спасибо любимому Леониду Ильичу. Сей ценный кадр - его находка )))))
vASo
4846 дн. тому
Тому, що це була накраща найвпливовыша газета Донецька. Саме тому Рінат і придбав її.
SamTakyj
4846 дн. тому
Чому ніхто не скаже, що газета с такою ідіотською назвою З САМОГО ПОЧАТКУ не мала права на життя?
vASo
4847 дн. тому
Тут в редакции просто больше года рулила Александра Михайлова, которую направили из Киева, и она, своим неумелым менеджментом уничтожила газету. Человека никто здесь не уважал, потому что он... мягко гря ...был неприятен всем и газетном бизнесе ничего не смыслил...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду