detector.media
20.01.2011 14:08
СКМ перетворив «Салон Дона и Баса» на газету оголошень. Журналістів звільнено

Суспільно-політична газета «Салон Дона и Баса», що належить компанії Ріната Ахметова «Систем Кепітал Менеджмент», з 2011 року стане виключно класифайдом. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердила прес-секретар СКМ Анна Терехова.

 

За її словами, газета позбавляється текстової частини, але залишає випуск з рекламними оголошеннями. Причина - «економічна». «Рішення щодо "Салону" ухвалено менеджментом видання виходячи з економічних реалій. Для забезпечення економічної ефективності видання з 28 січня воно виходитиме лише у форматі класифайду», - зазначила пані Терехова, додавши, що усі зобов\'язання перед співробітниками, партнерами та передплатниками буде виконано у повному обсязі відповідно до законодавства. За даними джерел ТК, усіх журналістів газети звільнено, відповідний наказ був виданий 5 січня.

 

Нова назва видання - «Салон. МиллионЪ объявлений».

 

Генеральний директор ЗАТ «Медіа-Пресс» (видавець газети) Олександра Михайлова прокоментувала ситуацію так (текст цитати надано прес-секретарем СКМ): «Мы приняли такое решение исходя исключительно из экономических реалий. Мы не говорим своим читателям "прощайте", мы говорим "до свидания". Бренд "Салона" продолжает существовать в виде классифайда, и мы не исключаем возможности возобновления выхода газеты в будущем . Рынок печатной прессы во всем мире сейчас претерпевает изменения, которые продиктованы предпочтениями читателей и рекламодателей. Донецкий регион - не исключение».

 

Нагадаємо, газету «Салон Дона и Баса» було засновано 1992 року. Виходить двічі на тиждень (щовівторка та щоп\'ятниці). За даними самого видання, воно є лідером регіонального ринку реклами (62% від загального обсягу). Розповсюджується у Донецьку та області.

 

В інших виданнях СКМ подібних змін не заплановано, повідомила Анна Терехова. Нагадаємо, СКМ у Донецьку видає газету «Вечерний Донецк» та інформаційно-аналітичний тижневик «Донецкие новости».

 

СКМ також належить київське видавництво «Сегодня Мультимедіа», яке керує усім друкованим бізнесом компанії і видає газету «Сегодня».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY