Фільм «Соціальна мережа» отримав чотири «Золоті глобуси»

17 Січня 2011
19374
17 Січня 2011
11:02

Фільм «Соціальна мережа» отримав чотири «Золоті глобуси»

19374
Фільм «Соціальна мережа» отримав чотири «Золоті глобуси»

Фільм Девіда Фінчера «Соціальна мережа» (Social Network) став тріумфатором однієї з найпрестижніших премій у світі кіно «Золотий глобус», церемонія вручення якої відбулася в ніч на понеділок, 17 січня, у Беверлі-Хіллз у Лос-Анджелесі, повідомляє РИА «Новости».

 

«Соціальна мережа» визнаний кращим фільмом року у драматичному жанрі за версією організатора церемонії - Голлівудської асоціації іноземної преси. Конкуренцію у цій номінації «Соціальній мережі» склали картини «Король каже!» (The King's Speech), «Початок» (Inception), «Чорний лебідь» (Black Swan) і «Боєць» (The Fighter).

 

Окрім того, Девіду Фінчеру дісталася нагорода за кращу режисуру. Також «Золотим глобусом» відзначені сценариста фільму Аарона Соркіна, а також Трента Резнора з Nine Inch Nails і Аттікуса Росса, які написали саундтрек до «Соцмережі».

 

Комедією року стала «З дітьми все гаразд» (The Kids Are All Right) американського режисера Лізи Холоденко.

 

Наталі Портман отримала «Золотий глобус» як краща актриса у стрічці драматичного жанру (за роль балерини у фільмі «Чорний лебідь»). Кращим драматичним актором року став Колін Ферт за роль у фільмі «Король каже!».

 

Аннет Бенінг перемогла у номінації «Краща актриса, яка зіграла у мюзиклі або комедії» за роль у фільмі «З дітьми все гаразд». У відповідній чоловічій номінації премія дісталася Полу Джіаматті за роль у стрічці «Версія Барні» (Barney's Version).

 

Кращими акторами другого плану стали Крістіан Бейл та Меліса Лео за ролі у стрічці «Боєць».

 

У номінації «Краща іноземна стрічка» переміг датський фільм Haevnen. Мультфільм «Історія іграшок: Велика втеча» визнаний кращою анімаційною роботою.

 

Кращим повнометражним телесеріалом у драматичному жанрі визнано «Підпільну імперію» (Boardwalk Empire). Стів Бушемі, який зіграв у цьому серіалі, став кращим серіальним актором. Актрисою року в повнометражному драматичному серіалі стала Кеті Сагал, яка зіграла в «Дітях Aнархії» (Sons of Anarchy).

 

Аль Пачіно був відзначений як кращий актор у міні-серіалі «Ви не знаєте Джека» (You Don't Know Jack). Комедійним серіалом року були визнані «Лузери» (Glee).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19374
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду