На американському телебаченні експансія 15-секундних рекламних роликів

3 Листопада 2010
12298
3 Листопада 2010
09:31

На американському телебаченні експансія 15-секундних рекламних роликів

12298
На американському телебаченні експансія 15-секундних рекламних роликів

Короткі рекламні ролики стрімко стають одним з домінуючих форматів на американському телебаченні. Як повідомляє New York Times, посилаючись на дані Nielsen, протягом останніх п'яти років кількість 15-секундних роликів зросла на 70%. Минулого року такі ролики склали 34% усього рекламного ефіру.

 

Дослідницька компанія Kantar підтверджує тенденцію, зазначаючи, що понад половину рекламних проявів компаній, що випускають паковані продукти, складають саме такі ролики. А в рекламі фаст-фудів їх понад 60%. Procter & Gamble подвоїв кількість 15-секундних сюжетів до понад 299 тис. минулого року, тоді як Walmart, найбільший у світі ритейлер, збільшив їх використання з 5,7 тис. у 2005-му до більш ніж 148 тис. минулого року.

 

Незважаючи на те, що у більшості випадків подібні формати є скороченим варіантом звичайних 30-секундних роликів, рекламодавці все частіше використовують їх, як самостійний рекламний прояв.

 

При цьому короткі споти мають свої особливості. Вони частіше нагадують споживачам про специфічні продукти, магазини або ціни, ніж представляють бренди.  

 

З точки зору вартості секунда коротких роликів коштує стільки ж, скільки й у довших спотах. Проте лише 5% аудиторії переключають канал або відходять від телевізора до кінця короткого ролику. Для 30-секндних сюжетів показник складає 6%, для 60-секундних - 6,5%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12298
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду