detector.media
03.11.2010 09:31
На американському телебаченні експансія 15-секундних рекламних роликів

Короткі рекламні ролики стрімко стають одним з домінуючих форматів на американському телебаченні. Як повідомляє New York Times, посилаючись на дані Nielsen, протягом останніх п'яти років кількість 15-секундних роликів зросла на 70%. Минулого року такі ролики склали 34% усього рекламного ефіру.

 

Дослідницька компанія Kantar підтверджує тенденцію, зазначаючи, що понад половину рекламних проявів компаній, що випускають паковані продукти, складають саме такі ролики. А в рекламі фаст-фудів їх понад 60%. Procter & Gamble подвоїв кількість 15-секундних сюжетів до понад 299 тис. минулого року, тоді як Walmart, найбільший у світі ритейлер, збільшив їх використання з 5,7 тис. у 2005-му до більш ніж 148 тис. минулого року.

 

Незважаючи на те, що у більшості випадків подібні формати є скороченим варіантом звичайних 30-секундних роликів, рекламодавці все частіше використовують їх, як самостійний рекламний прояв.

 

При цьому короткі споти мають свої особливості. Вони частіше нагадують споживачам про специфічні продукти, магазини або ціни, ніж представляють бренди.  

 

З точки зору вартості секунда коротких роликів коштує стільки ж, скільки й у довших спотах. Проте лише 5% аудиторії переключають канал або відходять від телевізора до кінця короткого ролику. Для 30-секндних сюжетів показник складає 6%, для 60-секундних - 6,5%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY