Парламентська комісія з питань цензури допоможе Кутракову скласти апеляційну скаргу

14 Липня 2010
25163
14 Липня 2010
13:12

Парламентська комісія з питань цензури допоможе Кутракову скласти апеляційну скаргу

25163
Парламентська комісія з питань цензури допоможе Кутракову скласти апеляційну скаргу

Парламентська Тимчасова слідча комісія з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів надасть юридичну допомогу журналісту Нового каналу Сергію Кутракову, якому Шевченківський районний суд Києва фактично відмовив у захисті його громадянських прав. Про це повідомляє секретаріат ТСК.

 

За словами голови ТСК Ірина Геращенко, юристи, що співпрацюють з комісією готові допомогти журналісту в підготовці апеляційної скарги. Адже відповідно до положень статті 99-1 КПК постанова суду про відмову у порушенні кримінальної справи може бути «оскаржена особою, інтересів якої вона стосується, або її представником протягом семи днів з дня одержання копії постанови в апеляційному порядку».

 

Окрім цього ТК намагається з'ясувати, чи планує подавати апеляцію на постанову суду  прокуратура. Відповідний запит  надіслано до київського прокурора Юрія Ударцова.

 

Також, як повідомляє пані Геращенко, у вересні слідча комісія планує заслухати керівництво спецпідрозділу «Беркут», охоронці якого застосували силу проти журналіста під час виконання ним службових обов'язків. За її словами, закриття кримінальної справи щодо перешкоджання  журналісту Сергію Кутракову (Новий канал) та відмова у порушення справи за фактом перешкоджання Сергієві Андрушку (СТБ) свідчать про те, що в українських журналістів є велика проблема щодо захисту своїх прав у судах. «Якщо журналісти, які надають правоохоронним органам відеосвідчення правопорушень, не можуть добитися правди в судах, то простому громадянину зробити це ще важче», -  зауважила Ірина Геращенко.

 

Нагадаємо, 12 липня Шевченківський суд скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста Нового каналу Сергія Кутракова. Це рішення суд прийняв, задовольнивши скаргу «Беркуту», подану у відповідь на порушення кримінальної справи.

 

Як відомо, 8 квітня у приміщенні Українського дому кореспондент Нового каналу, виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН - УПА». Коли розпочалася штовханина між організаторами виставки та ВО «Свобода», Кутраков фіксував ці події на камеру, «у зв'язку з чим охоронці, перешкоджаючи законній професійній діяльності журналіста, насильно виштовхали кореспондента телеканалу із коридору службового виходу, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень». У квітні 2010 року Новий канал подав  заяву до прокуратури щодо дій охорони в Українському домі та бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25163
Читайте також
07.07.2010 12:00
Сергій Лещенко, «Українська правда»
34 711
05.07.2010 12:22
Отар Довженко
36 677
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знающий
5034 дн. тому
Неужели оппозиция не может найти жертву-олимпийского мишку по-интереснее, чем Кутраков? Или "бандитская власть" больше никого не "бьёт"? Интересно, сколько будет стоить корпоратив с ведущим Кутраковым или Андрушко после полу-года такого пиара? Ира Геращенко и Кутраков, хватит заниматься шоу бизом. Займитесь творчеством - песню напишите, как били Кутракова, клип M1 (хозяева с Новым каналом те же) покажет, люди проникнутся и выйдут на улицы просить справедливости для Кутракова и бороться с этой "зверской" властью, убивающей журналистов...
відео-трансляція
5035 дн. тому
Зараз Відбувається Інтернет-марафон від "МЕДІАСТАР" http://bit.ly/cYGnh3 Відео-трансляція з політиками в режимі он-лайн! Доєднуйтесь!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду