Помер Олександр Зінченко (+ інформація про похорон)

9 Червня 2010
33634
9 Червня 2010
22:12

Помер Олександр Зінченко (+ інформація про похорон)

33634
Помер Олександр Зінченко (+ інформація про похорон)

На 54 році пішов з життя депутат Київради від БЮТ, колишній власник телеканалу «Інтер», академік Телевізійної академії України, заслужений журналіст України Олександр Зінченко.

 

Смерть настала 9 червня. Раніше пан Зінченко тяжко хворів.

 

Похорон відбудеться 11 червня. Прощання в колонному залі київської мерії (Хрещатик, 36) з 11.00 до 12.30.

 

Олександр Зінченко народився 16 квітня 1957 року у місті Славута Хмельницької області. У 1979 році закінчив фізичний факультет Чернівецького державного університету. Після того працював інженером науково-дослідного сектору кафедри теоретичної фізики, був аспірантом, молодшим науковим співробітником університету.

 

У 1990 році був одним із засновників Руху демократичних реформ у Москві. У часи ДКНС виступив співавтором публічної заяви ЦК ВЛКСМ про рішуче засудження путчу як спроби державного перевороту. Пізніше очолив ліквідаційну комісію ВЛКСМ.

 

Був куратором молодіжних телепрограм, підтримував стосунки з  Владом Лістьєвим, Артемом Боровиком, Анатолієм Лисенком.

 

 

 

 Фото Валерія Мілосердова

 

У 1995 році Олександр Зінченко став генеральним директором АТЗТ ІА «Україна-Експрес». Того ж року призначений генеральним директором АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» (телеканал «Інтер»). Протягом 1998-2002 років був почесним президентом телеканалу. У 2003 році був позбавлений можливостей впливу на «Інтер».

 

У 1998 і 2002 роках Олександр Зінченко обирався народним депутатом (3-го та 4-го скликань відповідно) за партійним списком СДПУ(о). Очолював спершу підкомітет з питань електронних засобів масової інформації Комітету з питань свободи слова та інформації, а після «оксамитової революції» - Комітет з питань ЗМІ. У 1999-2002 роках був лідером фракції об'єднаних соціал-демократів. В травні 2002 року його було обрано віце-спікером парламенту за квотою СДПУ(о).

 

У 2003 році пан Зінченко вийшов зі складу партії  Віктора Медведчука, а у липні 2004 року отримав посаду керівника виборчого штабу Віктора Ющенка. 25 вересня того ж року очолив штаб коаліції «Сила народу». У листопаді 2004 року був обраний головою виконкому Комітету національного порятунку.

 

24 січня 2005 року призначений на посаду Державного секретаря України при Президенті Вікторі Ющенку. Був серед засновників партії Народний союз «Наша Україна». Звільнений з Секретаріату Президента у вересні 2005 року за власним бажанням - на знак протесту проти «відродження корупційних схем у вищих ешелонах влади». Одначасно залишив НСНУ.

 

Напередодні виборів 2006 року очолив Партію партіотичних сил, яка здобула менше 1% голосів виборців.

 

На виборах до Київської міської ради 2008 року балотувався за списком Блоку Юлії Тимошенко (4-е місце), очолив фракцію БЮТ у Київраді.

 

У парламенті IV скликання пан Зінченко був віце-спікером Верховної Ради, у 2005 році  -  державним секретарем України.

 

У лютому 2009 став директором Національного космічного агентства України і обіймав цю посаду до березня 2010 року.

 

Як відзначає в некролозі колектив телеканалу «Інтер», Олександр Зінченко був безперечним лідером, що зумів створити команду однодумців, а ще - неперевершеним мрійником, який змушував усіх навколо вірити й жити мрією - і вона завдяки саме його вмінню переконувати ставала реальністю.

 

Найголовнішою його рисою колеги вважають уміння поставити завдання і швидко знайти єдино правильне рішення. «Його енергія  заряджала й підтримувала всіх навколо: друзів, колег, партнерів. Сам Олександр Олексійович був людиною чесною, порядною і вимогливою, постійно вчився, прагнув розвиватися, йти вперед якомога швидше, ніби знав, що життя таке коротке», - згадують «інтерівці».

 

«Детектор медіа» висловлює співчуття рідним, друзям та колегам пана Олександра.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - conf.oboz.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33634
Коментарі
27
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
лена
5074 дн. тому
спидозный видать
Мы скоро встретимся
5075 дн. тому
Умер Создатель самого серъезного в прошлом телеканала.Умер очень молодым.То, что Он сделал-невозможно описать словами.Потому что он сделал все-от первого шага создания огромной многофункиональной системы и и до ее восхождения на Олимп медиапростора Украины.Все годы,работая на телеканале,я всегда гордился тем,что работаю под руководством такого Великого и дружелюбного,умного и отзывчивого человека.Таких как он людей уже нету как руководителей телеканалов.Он был единственный в соем роде,потому что в любом,совершенно любом сотруднике он видел в первую очередь Человека,а не просто функцию.А то,что в на сайте Интер написали все что угоддно но только не самое важное- Создатель телеканала "Интер" говорит лишь об одном: Безлюдная покалечила мозги и судьбы людей надолго,возможно навсегда своим моральным уродством в 2007 году и после него.Они даже не могут правду написать про Создателя,потому что НЕ УМЕЮТ они говорить правду людям.Потому что ложь-это их правда и никогда им не подняться до тех моральных высот,на которых жил и творил величайший человек современной Украины-учитель и друг для каждого,кому была дана судьбой возможность с Ним хоть раз пообщаться-Александром Алексеевичем Зинченко.Вечная память.
Кирило Булкін
5076 дн. тому
Вічна пам"ять, земля пухом... Вражений до глибини душі. А здавалося, була перемога над хворобою - як здавалося, що була й перемога над силами зла в країні. Перемога над злом виявилася відкладеною на майбутнє, а Олександр Олексійович... Тримайтеся, Ірино, Катю, Саша. Всім серцем з вами в цей сумний час.
Було колись, минулося...
5076 дн. тому
Світла пам'ять і земля пухом! Він був справжньою Людиною і справжнім Чоловіком. На жаль, такий типаж в теперішніх теле-топ-менеджерів не в моді...
марина
5077 дн. тому
ОЧЕНЬ ЖАЛЬ ДЕЙСТВИТЕЛЬНОГО ЧЕСНОГО ДОБРОПОРЯДОЧНОГО ЧЕЛОВЕКА...ОЧЕНЬ БУДЕТ НЕ ХВАТАТЬ ТАКОГО ЧЕЛОВЕКА......ЗЕМЛЯ ЕМУ ПУХОМ.....ЦАРСТВО НЕБЕСНОЕ
Лена Л.
5077 дн. тому
До сих пор чувствуется щемящее до боли и слез сладкое послевкусие Интера того времени: домашний запах скрипучих коридоров на Воровского, единство Команды с большой буквы, громадье идей и проектов... Всей этой Эпохой доброты и профессионализма, которая, увы, уже никогда не повторится, мы обязаны Александру Алексеевичу. Вдумчивый руководитель, смелый политик, принципиальный человек, идеальный семьянин и, наконец, Мужчина в каждом его проявлении... Ком в горле и слезы второй день без остановки. Горячо любимым женщинам Александра Алексеевича - Ирочке, Кате и Саше мужества пережить эту невосполнимую потерю. Светлая память, Вам, наш дорогой Человек! Простите, что не могу прилететь попрощаться...
Бывшая
5078 дн. тому
Помню,как дарил папа ЗИ,как мы любя его называли,цветы женщинам на 8 марта..Для каждой находил нежное искренне слово....Это всегда было трогательно до слез,когда он появлялся с необыкновенно огромным букетом роз у входа на телеканал.е.Таких руководителей нет в Украине.Он был один такой.Мы любим вас,дорогой наш Алексеевич...
Бывший
5078 дн. тому
Грусно.... Замечательный был человек... Многих теперешних "звезд", "топ менеджеров " ТВ просто не было бы без него , впрочем как и самого Интера. Стыдно за Интер и за "людей" которых он сделал.... Прости "их" и нас, Дорогой Александр Алексеевич, вечная память!
Это я, Александр Алексеевич
5078 дн. тому
Простите меня...
Л.Е
5078 дн. тому
Тяжелое известие ,вечная память Александру Алексеевичу .Соболезнования его родным.Работала под его руководством на Интере ,хорошее было время.Очень жаль ,что он ушел навсегда.
Pitbull
5078 дн. тому
RIP
boss
5078 дн. тому
Очень жаль. Очень жаль ИНТЕР. Вечная память.
rider
5078 дн. тому
Смерть завжди недоречна... Знав покійного. Гарний був чоловік. Земля йому пухом! Царство небесне!
L.
5078 дн. тому
Очень жаль. Земля пухом.
drug
5078 дн. тому
Он боролся. Боролся очень долго. Созидал, строил, переживал, болел за дело. Александр Алексеевич не умер. Такие люди не умирают. Пусть земля будет пухом. Соболезнования семье, родным и близким людям. Мы любили и будем любить тебя Александр Алексеевич. Прости нас, если мы были не правы...
Те,кто любил
5078 дн. тому
Слезы и боль...Скорбим...Помним...Любим....Прощай,дорогой наш Алексеевич.....Соболезнования Ире,Кате,Саше и всем родным...
Экс-интер
5078 дн. тому
Больно......Мы очень Вас любили и уважали...
dr.Lightman
5078 дн. тому
RIP
Из прошлого
5078 дн. тому
"Умер "бютовец" Александр Зинченко" - так подана информация на официальном сайте "Интере". Свинство, скотство, глупость - что это? Ушел из жизни человек, который создал этот самый "Интер". По меньшей мере - был одним из его основателей! Или глава пресс-службы "Интера" кретин/кретинка, или... мне жаль топ, как сейчас, говорят, менеджеров нынешнего "Интера". Не гоже так поступать с усопшими, не по Божески... Земля тебе пухом, Александр Алексеевич, прощай!
Интер
5078 дн. тому
Прости, Алексеич, прости... Земля пухом...
Знающий-коллеге
5078 дн. тому
коллеге: Требовать от Интера полноценный некролог - это всё равно, что Безлюдную заставить покаяться перед покойным за всё... Земля пухом...
коллега
5078 дн. тому
А Интер-то на своем новостийном сайте только и смог выдавить пару строк, не упомянув о том, что Зинченко столько сделал для канала. СТЫДНО И ПРОТИВНО за нынешний ИНТЕР: вино перешло в уксус. Соболезную родным Александра Алексеевича. Мы все любили его. Он был человеком, у которого была совесть и болела душа.
Співчуваю
5078 дн. тому
Пухом земля...
А.К.
5078 дн. тому
пусть земля будет пухом.Уходят лучшие из лучших....Святой был человек...
иван
5078 дн. тому
Господи, ну почему уходят лучшие? Какая беда!!! Сочувствие семье и близким.
zz
5078 дн. тому
Шкода...
petja
5078 дн. тому
Співчуваємо... Царство йому небесе...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду