Проект «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» продовжено до грудня

28 Квітня 2010
14957
28 Квітня 2010
16:46

Проект «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» продовжено до грудня

14957
Проект «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» продовжено до грудня

Європейська комісія і Рада Європи прийняли рішення продовжити роботу свого спільного проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» до кінця грудня 2010 року. Про це повідомила член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Тетяна Лебедєва на брифінгу в Нацраді 28 квітня.

 

За її словами, вчора, 27 квітня були підбиті підсумки програми, активним учасником якої була Національна рада. «Це був час, коли ми ратифікували Європейську конвенції про транскордонне телебачення, і дуже потребували допомоги, практичних консультацій. І саме цим займався проект», - сказала вона.

 

Проект, що тривав 20 місяців (із серпня 2008 року), продовжений до кінця року. Однак, як уточнила ТК координатор «Сприяння європейським стандартам...» Ольга Сєдова, Ад Ван Лун перестає бути довгостроковим експертом проекту, натомість стає короткостроковим: він приїжджатиме до України на окремі заходи, а не постійно перебуватиме тут.

 

Як повідомляла ТК, проект розпочався в Україні в серпні 2008 року. Він фінансується Європейською комісією та Радою Європи. Його партнером в Україні є Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі.

 

Кінцевою метою проекту є підвищення стандартів журналістики з метою забезпечення кращого інформування української громадськості про політичні та соціальні процеси в країні.

 

Цільовими групами проекту є Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, Міністерство юстиції, редактори, журналісти, посадові особи регіональних та місцевих адміністрацій, представники громадянського суспільства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14957
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду