Громадська науково-експертна рада Держкомтелерадіо ухвалила проект програми «Українська книга» на 2008 рік

26 Березня 2008
16114
26 Березня 2008
16:00

Громадська науково-експертна рада Держкомтелерадіо ухвалила проект програми «Українська книга» на 2008 рік

16114
Громадська науково-експертна рада Держкомтелерадіо ухвалила проект програми «Українська книга» на 2008 рік

25 березня 2008 року у Національному прес-центрі телебачення і радіомовлення України відбулося засідання Громадської науково-експертної ради Держкомтелерадіо. Як повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо, головним питанням порядку денного було обговорення та затвердження проекту бюджетної програми «Українська книга» на 2008 рік для подальшого розгляду та ухвалення її на колегії Держкомтелерадіо.

 

Повідомляється, що проект програми був сформований на основі пропозицій видавництв і видавничих організацій України. Всього надійшло 1100 заявок від 114-ти видавництв України на загальну суму понад 180 млн гривень.

 

Загалом на виконання програми в Бюджеті-2008 передбачено 40 млн гривень.

 

Як зазначив, відкриваючи засідання, голова Громадської науково-експертної ради, радник голови Держкомтелерадіо Ігор Чабан, одним з основних завдань програми «Українська книга» є поповнення бібліотечних фондів. Також він повідомив, що основний акцент при формуванні проекту приділено творам, які планується видати на виконання указів, доручень, розпоряджень Президента України (17 найменувань книг) і на виконання Європейської хартії мов меншин (3 книги). Також у проект програми включено 20 найменувань книг лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка, що будуть випущені у серії «Бібліотека Шевченківського комітету».

 

За результатами рейтингового голосування членів Ради до проекту програми увійшли 205 назв книг.

 

Разом з тим на засіданні Ради були висловлені зауваження щодо відсутності у переліку видань програми технічних довідників та спеціалізованих україномовних словників. Зазначалось, що це є серйозною проблемою для країни, оскільки спостерігається занепад в державі саме термінологічної технічної мови. Члени ради зауважили, що ця ж сама проблема стосується і партитур творів класиків світової музики.

 

Як повідомляється, рішення про прийняття за основу переліку видань за бюджетною програмою «Українська книга» на 2008 рік та рекомендацію його для розгляду на колегії Держкомтелерадіо було прийняте Громадською радою одноголосно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16114
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду