У Києві розпочався VI міжнародний фестиваль документальних фільмів «Кінолітопис-2007»

22 Травня 2007
19510
22 Травня 2007
14:53

У Києві розпочався VI міжнародний фестиваль документальних фільмів «Кінолітопис-2007»

19510
У Києві розпочався VI міжнародний фестиваль документальних фільмів «Кінолітопис-2007»

З 21 по 25 травня у Києві проходитиме VI міжнародний фестиваль документальних фільмів «Кінолітопис-2007».

 

Як зазначила на прес-конференції в УНІАН генеральний директор фестивалю Лариса Єфименко, місія фестивалю – підтримати й популяризувати документальне кіно як факт літопису життя країни, її справжньої історії. У рамках фестивалю, крім міжнародного конкурсу, відбудеться також національний конкурс «Київська кінопремія», відзначення 75-річчя Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г. С. Пшеничного, церемонія нагородження міжнародною відзнакою видатних творців вітчизняного мистецтва.


Також на фестивалі буде презентовано Перший міжнародний конкурс «Солоспів» (музика в кіно) та виставки образотворчого мистецтва «Вернісаж кінолітопису». Вернісаж включає три персональні виставки: «Хотинська битва» Андрія Холоменюка (м. Чернівці, Україна); «Ми і Всесвіт» Лариси Перехрестової (м. Марсель, Франція) та «Кіно» Галини Щербини (м. Одеса, Україна).

 

У конкурсній програмі фестивалю буде представлено 87 кінострічок із 9-ти країн світу. Конкурсна програма складається з категорій: документальні фільми довгого метру, документальні короткометражні фільми, художні фільми короткого метру та студентські. Студентські, в свою чергу, включають короткі та довгі документальні стрічки та короткі та довгі художні стрічки від різних кіномайстерень.

 

Особливою подією фестивалю є стрічка-відкриття – фільм французького режисера Домініка Делюша «Сергій Лифар – мегазірка балету». Делюш, який вважається літописцем французького балету, очолюватиме міжнародне журі фестивалю.

 

У конкурсній програмі на особливу увагу заслуговує повнометражна документальна стрічка італійців Мануеля Бальдіні та Фабіо Фернандо «Пам’ятати про Чорнобиль», присвячена художньо-документальній виставці до 20-річчя аварії на ЧАЕС, що відбулася в Італії.

 

Фестиваль відбуватиметься за меценатської підтримки Миколи Проданчука, директора Інституту екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя, і за партнерства Міністерства культури та туризму України, Міністерства України у справах сім`ї та молоді та спорту та ін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19510
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду