detector.media
22.05.2007 14:53
У Києві розпочався VI міжнародний фестиваль документальних фільмів «Кінолітопис-2007»

З 21 по 25 травня у Києві проходитиме VI міжнародний фестиваль документальних фільмів «Кінолітопис-2007».

 

Як зазначила на прес-конференції в УНІАН генеральний директор фестивалю Лариса Єфименко, місія фестивалю – підтримати й популяризувати документальне кіно як факт літопису життя країни, її справжньої історії. У рамках фестивалю, крім міжнародного конкурсу, відбудеться також національний конкурс «Київська кінопремія», відзначення 75-річчя Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г. С. Пшеничного, церемонія нагородження міжнародною відзнакою видатних творців вітчизняного мистецтва.


Також на фестивалі буде презентовано Перший міжнародний конкурс «Солоспів» (музика в кіно) та виставки образотворчого мистецтва «Вернісаж кінолітопису». Вернісаж включає три персональні виставки: «Хотинська битва» Андрія Холоменюка (м. Чернівці, Україна); «Ми і Всесвіт» Лариси Перехрестової (м. Марсель, Франція) та «Кіно» Галини Щербини (м. Одеса, Україна).

 

У конкурсній програмі фестивалю буде представлено 87 кінострічок із 9-ти країн світу. Конкурсна програма складається з категорій: документальні фільми довгого метру, документальні короткометражні фільми, художні фільми короткого метру та студентські. Студентські, в свою чергу, включають короткі та довгі документальні стрічки та короткі та довгі художні стрічки від різних кіномайстерень.

 

Особливою подією фестивалю є стрічка-відкриття – фільм французького режисера Домініка Делюша «Сергій Лифар – мегазірка балету». Делюш, який вважається літописцем французького балету, очолюватиме міжнародне журі фестивалю.

 

У конкурсній програмі на особливу увагу заслуговує повнометражна документальна стрічка італійців Мануеля Бальдіні та Фабіо Фернандо «Пам’ятати про Чорнобиль», присвячена художньо-документальній виставці до 20-річчя аварії на ЧАЕС, що відбулася в Італії.

 

Фестиваль відбуватиметься за меценатської підтримки Миколи Проданчука, директора Інституту екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя, і за партнерства Міністерства культури та туризму України, Міністерства України у справах сім`ї та молоді та спорту та ін.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY