У Чернігівській області священник позивається до журналіста через статтю про побиття та «Московський патріархат»

1 Листопада 2006
13942
1 Листопада 2006
16:18

У Чернігівській області священник позивається до журналіста через статтю про побиття та «Московський патріархат»

13942
У Чернігівській області священник позивається до журналіста через статтю про побиття та «Московський патріархат»
Вчора Бахмацький райсуд Чернігівської області у повному обсязі задовольнив позов священника УПЦ (МП) о. Володимира (Мисенка) до журналіста "Високого Валу" в Коропському районі Олексія Дашевського.

Приводом для позову стала публікація сайту “У Чернігівській області побили священика: Зірвали рясу та хрест” про побиття в районі священника Київського патріархату:

Священик УПЦ (МП) звернувся до суду з позовом на кореспондента “ВВ” з вимогою спростування інформації оприлюдненої на “ВВ”. У своїй заяві позивач стверджує, що “7 серпня 2006 року був очевидцем події, яка сталася між в.о. Благочинного Коропського району УПЦ КП та прихожанами Свято-Вознесенської парафії смт. Короп. При цьому:
“не було скоєно напад на в.о. Благочинного”;
“працівникам музею ніхто не погрожував”;
“силоміць в.о. Благочинного на двір не виводили, не били, рясу та хрест з нього не зривали”;
“окрім цього, я, як священик, разом з прихожанами належу до Української православної церкви і не належу до УПЦ Московського патріархату”.

Газета розцінює постанову суду як безглуздя, а також, як спробу тиску на журналістів, адже священник МП, крім всього іншого, вимагав у журналіста спростувати його приналежність до УПЦ Московського патріархату, бо він, мовляв, належить до УПЦ. Ці дії редакція розглядає "не інакше як спробу тиску на ЗМІ та журналістів з метою недопущення розповсюдження об'єктивної неупередженої інформації про діяльність УПЦ (МП) в регіоні".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13942
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду