detector.media
01.11.2006 16:18
У Чернігівській області священник позивається до журналіста через статтю про побиття та «Московський патріархат»
Вчора Бахмацький райсуд Чернігівської області у повному обсязі задовольнив позов священника УПЦ (МП) о. Володимира (Мисенка) до журналіста "Високого Валу" в Коропському районі Олексія Дашевського.

Приводом для позову стала публікація сайту “У Чернігівській області побили священика: Зірвали рясу та хрест” про побиття в районі священника Київського патріархату:

Священик УПЦ (МП) звернувся до суду з позовом на кореспондента “ВВ” з вимогою спростування інформації оприлюдненої на “ВВ”. У своїй заяві позивач стверджує, що “7 серпня 2006 року був очевидцем події, яка сталася між в.о. Благочинного Коропського району УПЦ КП та прихожанами Свято-Вознесенської парафії смт. Короп. При цьому:
“не було скоєно напад на в.о. Благочинного”;
“працівникам музею ніхто не погрожував”;
“силоміць в.о. Благочинного на двір не виводили, не били, рясу та хрест з нього не зривали”;
“окрім цього, я, як священик, разом з прихожанами належу до Української православної церкви і не належу до УПЦ Московського патріархату”.

Газета розцінює постанову суду як безглуздя, а також, як спробу тиску на журналістів, адже священник МП, крім всього іншого, вимагав у журналіста спростувати його приналежність до УПЦ Московського патріархату, бо він, мовляв, належить до УПЦ. Ці дії редакція розглядає "не інакше як спробу тиску на ЗМІ та журналістів з метою недопущення розповсюдження об'єктивної неупередженої інформації про діяльність УПЦ (МП) в регіоні".
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY