Депутат Пилипчук: Ющенка отруїли ті, хто убив Гонгадзе?

1 Листопада 2006
13655
1 Листопада 2006
10:54

Депутат Пилипчук: Ющенка отруїли ті, хто убив Гонгадзе?

13655
Депутат Пилипчук: Ющенка отруїли ті, хто убив Гонгадзе?
 

Колишній слідчий і депутат Верховної Ради Ігор Пилипчук, помічником якого працював убитий журналіст Георгій Гонгадзе, простежує зв'язок між вбивством Гонгадзе і отруєнням Президента України Віктора Ющенка.

" Це ланки одного ланцюга . В них простежуються одні і ті ж виконавці. Не міняються і ті, хто їх розставляє", - сказав Пилипчук в інтерв'ю "Известиям", опублікованому в середу.

При цьому, за його даними, ті люди, яких звинувачують у вбивстві Г.Гонгадзе і отруєнні Ющенка, насправді, - підставні особи. "Справу Гонгадзе відразу можна було вважати приреченою на провал.

Слідство доручили вести інваліду першої групи, а список свідків склали так, що навіть мене в ньому немає", - відзначив Пилипчук.

" На цих трьох (зараз у Києві судять троє міліціонерів, які вважаються вбивцями Г.Гонгадзе – ред .) повісили вбивство Гонгадзе, оскільки вони причетні до двох аналогічних злочинів. Їх вчинила група міліціонерів, яку називали "ескадроном смерті". Після суду ця трійця отримає сім-вісім років, по амністії їм зарахують рік за три і звільнять практично відразу після виголошення вироку", - відзначив екс- слідчий.

" За інформацією яка у мене є, вони виконали наказ, викрали Гонгадзе і вивезли з Києва. Вбивала його інша група - за розпорядженням тодішнього глави МВС Юрія Кравченка і начальника апарату МВС Едуарда Фере. Вони мали налякати Гонгадзе, але переборщили і вбили. Після цього смерть журналіста вирішили використовувати проти тодішнього президента Леоніда Кучми", - додав він.

" Е.Фере - грамотний професіонал, генерал-полковник, він був "сірим кардиналом" у МВС, ми добре знайомі. За офіційною версією, він після вбивства Г.Гонгадзе впав у кому і досі лежить у госпіталі МВС. Насправді він опинився в Ізраїлі, в Натанії. Цю інформацію я перевірив ще раз через ізраїльтян", - розповів І.Пилипчук.

" Там же, в Ізраїлі, перебуває генерал МВС Олексій Пукач, який нібито особисто душив Гонгадзе. Слідство зробило все, щоб Пукач не з'явився в Україні, щоб він не розкрив карти. Я ніколи не повірю, що генерал ростом 160 см. стрибав до ями і душив двометрового Гонгадзе", - додав він, передає «Інтерфакс-Україна».

Пилипчук також вважає , що екс-заступник глави Служби безпеки України Володимир Сацюк, якого звинувачували в отруєнні В.Ющенка, не замішаний у цій справі . "Сацюк не труїв Ющенка. Він пропонував йому допомогу на виборах. Заради цього вони і зібралися за вечерею", - пояснив він.

Пилипчук входив до слідчої комісії, що розслідувала загибель в автокатастрофі екс-лідера Народного Руху В’ячеслава Чорновола, після якої соратники В.Чорновола ввійшли до партії В.Ющенка "Наша Україна".

Екс-слідчий вважає , що і до цієї загибелі "доклали руку" українські спецслужби.

" Син Чорновола Тарас, нинішній депутат, заявив, що замах на лідера Руху готувався наперед , а касета, що свідчить про це, є у розпорядженні Марчука (колишній шеф Служби безпеки України Євгеній Марчук - ІФ). Марчук підтвердив, що касета була, але пропала в його штабі. Я не знайшов підтверджень причетності до справи російських спецслужб. Але без "органів" тут не обійшлося - тільки своїх, українських", - сказав І.Пилипчук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13655
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду