"Нашоукраїнці" Ужгородської міськради подали в суд на газету «РІО»

3 Жовтня 2006
20029
3 Жовтня 2006
14:36

"Нашоукраїнці" Ужгородської міськради подали в суд на газету «РІО»

20029
"Нашоукраїнці" Ужгородської міськради подали в суд на газету «РІО»

Фракція "Нашої України" Ужгородської міськради звернулася до суду з позовом про образу честі і гідності до обласної газети «РІО». Приводом для претензій стала стаття, надрукована виданням, де депутатів фракції названо "балогівськими братками», що увійшли до земельної комісії міськради, аби «займатися розкраданням землі". Про це ЗІКу 2 жовтня повідомив член фракції Олег Диба.

За образу обранці жадають від видання 33 копійки відшкодування морального збитку.

Олег Диба також повідомив, що і він особисто як депутат міськради звернувся в суд на міського голову Сергія Ратушняка. "Поведінка мера не вкладається в межі жодного здорового глузду. На минулій сесії він узагалі перейшов на "ти" з депутатами. Будь-яке заперечення або просте питання з боку опозиції просто ігнорується. На мій запит як депутата документально аргументувати необхідність виділення земельної ділянки приватному підприємцеві мер відповів відмовою, тим самим порушивши закон і мої права", – зазначив депутат. Подібні судові претензії мерові пред'явили ще двоє представників опозиції.

За його словами, у міськраді склалася більшість, до якої увійшли фракції Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко і Народна, що забезпечує мерові підтримку у 26 голосів. В опозиції опинилися члени фракції СПУ, "Нашої України" і партії "Пора".

Довідка ЗІКу.

Газета «РІО» вважається належною міському голові Ужгорода Сергію Ратушнякові. Видання повністю підтримує політику міського голови.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20029
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду