Американских журналистов уволили из газет за работу в пропагандистских СМИ

11 Вересня 2006
15601
11 Вересня 2006
20:08

Американских журналистов уволили из газет за работу в пропагандистских СМИ

15601
Американских журналистов уволили из газет за работу в пропагандистских СМИ
Двое американских журналистов были уволены из выходящих во Флориде газет после того, как выяснилось, что они получали деньги от правительства США за работу в пропагандистских СМИ, пишет газета Miami Herald.

Сотрудники газеты El Nuevo Herald Пабло Альфонсо и Вильфредо Кансио Исла, подрабатывавшие на государственном испаноязычном радио и телевидении, вещающем на Кубу, получили за годы работы антикастровской пропаганды около 175 и 15 тысяч долларов соответственно.

Оба репортера были уволены с формулировкой за "нарушение журналистской этики", приведшей к "конфликту интересов".

Сами Альфонсо и Кансио Исла оправдываются тем, что, выступая на принадлежащем правительству США радио и телевидении, никогда не говорили того, что противоречило бы их воззрениям.

Еще как минимум восемь журналистов, попавшихся на получении денег от правительства, уволены не были, так как сотрудничали с изданиями внештатно.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15601
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду