ІТК визначив компанії, що пройшли до наступних етапів тендеру на телевізійні дослідження

28 Квітня 2006
15282
28 Квітня 2006
12:05

ІТК визначив компанії, що пройшли до наступних етапів тендеру на телевізійні дослідження

15282
ІТК визначив компанії, що пройшли до наступних етапів тендеру на телевізійні дослідження
26 квітня відбулось засідання Технічного комітету Індустріального телевізійного комітету за підсумками першого етапу тендеру на телевізійні дослідження в Україні у 2008-2012 роках. Учасники Технічного комітету визначали компанії, що пройшли до наступних – тестового та цінового, етапів тендеру. Засіданню передували презентації учасників тендеру, що пройшли у Києві з 17 по 21 квітня.
Для участі у тендері подали заявки сім компаній, більшість з яких іноземні.
Кожна компанія сама визначала види робіт на які вона претендувала, оскільки цього разу організатори розділили систему телевізійних досліджнень на складові і подавати заявку можна було на будь-яку з них. ІТК ухвалив таке рішення для того, щоб можна було обрати найкращого виконавця на кожен з п’яти видів робіт:
- Дизайн вибірки і контроль якості панелі (Д/К),  Установче дослідження (УД),  Оператор панелі (ОП),  Моніторинг ТБ (М), Програмне забезпечення (ПЗ).
За умовами тендеру, контракти на проведення дизайну вибірки і контроль якості, та  контракт оператора панелі не надаватимуться одній компанії.

Список всіх учасників тендеру і види робіт, на які вони претендують:

Учасники

Д/К

УД

ОП

М

ПЗ

GfK

X

X

X

X

X

AGB

X

 

X

X

X

TNS

X

X

 

 

X

InMind (КМИС)

X

X

 

 

 

Медиа-икспенс (Украина)

 

 

 

X

 

Mediaresearch (Чехія)

 

 

X

 

 

MEDIAN (Чехія)

X

X

 

X

X


 «Ми розуміємо, що на ІТК лежить велика відповідальність, - вважає голова Індустріального телевізійного комітету Олег Попенко, - тому що телевізійні дослідження  – це інструмент, яким користується сьогодні весь рекламний і, звичайно, весь медіа-ринок. Тому ми будемо підходити до визначення результатів тендеру дуже і дуже зважено. Сьогоднішні результати означають, що Технічний комітет надав перевагу декільком з компаній-учасниць, але це ще не остаточні переможці».

До наступних етапів тендеру увійшли:
З дизайну панелі та контролю за її якістю – компанія InMind (КМИС).
З проведення установчих досліджень – GFK, TNS.
На оператора панелі – GFK, AGB.
З моніторингу ТБ – Медиа-икспенс, AGB.
З програмного забезпечення -  GFK, AGB, TNS
Наступним кроком Технічний комітет планує підготувати тендерні завдання для другого та третього етапів тендеру.

Загальні відомості про тендер:
Передумовою для оголошення тендеру стало те, що у 2008 році закінчується контракт на телевізійні вимірювання з компанією GFK. Згідно рішення ІТК, будь-яких підрядників обирати на тендерній основі, 22 лютого 2006 року було оголошено відкритий тендер на систему телевізійних досліджень.
Тендер проводиться технічним комітетом Індустріального Телевізійного Комітету (ІТК). Тендер проводиться в три етапи:
- стратегічний (березень 2006 року) – серія переговорів із дослідницькими компаніями на предмет їх зацікавленості щодо участі у такому тендері, з’ясування їх бачення стратегії розвитку ТБ-вимірювань в Україні;
-  тестовий (квітень-травень 2006 року) – з’ясування технічної працездатності нових технологій;
- ціновий (серпень-вересень 2006 року) – оцінка можливостей компаній і проведення порівняння вартості вимірювання на базі максимально деталізованого технічного завдання.

Довідка про ІТК:
Асоціація ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ТЕЛЕВІЗІЙНИЙ КОМІТЕТ була заснована 27 серпня 2002 року як професійна асоціація з метою організації збалансованої системи соціологічних досліджень (вимірювань) телевізійної аудиторії України та сприяння розвитку телевізійного ринку в Україні, також для саморегулювання галузі, тобто для узгодження всіма учасниками ринку спільно вироблених і існуючих гласно або негласно правил поведінки по відношенню один до одного, та до інших ринків і до державної влади. Головою асоціації було обрано Олега Попенка, генерального директора DMB & B  / Starcom MediaVest Group. Асоціація була заснована наступними  учасниками: телевізійними каналами ICTV, Інтер, Новий, СТБ  і провідних рекламних агентств DMB & B / Starcom MediaVest Group, Provid/BBDO  та Іnіtіatіve medіa. 29 серпня 2003 року до складу засновників ІТК приєдналась "Студія "1+1". У 2005 році до складу ІТК увійшли рекламна агенція FCB MA та телеканали ТЕТ, М1 і ТРК «Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15282
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду