detector.media
28.04.2006 12:05
ІТК визначив компанії, що пройшли до наступних етапів тендеру на телевізійні дослідження
26 квітня відбулось засідання Технічного комітету Індустріального телевізійного комітету за підсумками першого етапу тендеру на телевізійні дослідження в Україні у 2008-2012 роках. Учасники Технічного комітету визначали компанії, що пройшли до наступних – тестового та цінового, етапів тендеру. Засіданню передували презентації учасників тендеру, що пройшли у Києві з 17 по 21 квітня.
Для участі у тендері подали заявки сім компаній, більшість з яких іноземні.
Кожна компанія сама визначала види робіт на які вона претендувала, оскільки цього разу організатори розділили систему телевізійних досліджнень на складові і подавати заявку можна було на будь-яку з них. ІТК ухвалив таке рішення для того, щоб можна було обрати найкращого виконавця на кожен з п’яти видів робіт:
- Дизайн вибірки і контроль якості панелі (Д/К),  Установче дослідження (УД),  Оператор панелі (ОП),  Моніторинг ТБ (М), Програмне забезпечення (ПЗ).
За умовами тендеру, контракти на проведення дизайну вибірки і контроль якості, та  контракт оператора панелі не надаватимуться одній компанії.

Список всіх учасників тендеру і види робіт, на які вони претендують:

Учасники

Д/К

УД

ОП

М

ПЗ

GfK

X

X

X

X

X

AGB

X

 

X

X

X

TNS

X

X

 

 

X

InMind (КМИС)

X

X

 

 

 

Медиа-икспенс (Украина)

 

 

 

X

 

Mediaresearch (Чехія)

 

 

X

 

 

MEDIAN (Чехія)

X

X

 

X

X


 «Ми розуміємо, що на ІТК лежить велика відповідальність, - вважає голова Індустріального телевізійного комітету Олег Попенко, - тому що телевізійні дослідження  – це інструмент, яким користується сьогодні весь рекламний і, звичайно, весь медіа-ринок. Тому ми будемо підходити до визначення результатів тендеру дуже і дуже зважено. Сьогоднішні результати означають, що Технічний комітет надав перевагу декільком з компаній-учасниць, але це ще не остаточні переможці».

До наступних етапів тендеру увійшли:
З дизайну панелі та контролю за її якістю – компанія InMind (КМИС).
З проведення установчих досліджень – GFK, TNS.
На оператора панелі – GFK, AGB.
З моніторингу ТБ – Медиа-икспенс, AGB.
З програмного забезпечення -  GFK, AGB, TNS
Наступним кроком Технічний комітет планує підготувати тендерні завдання для другого та третього етапів тендеру.

Загальні відомості про тендер:
Передумовою для оголошення тендеру стало те, що у 2008 році закінчується контракт на телевізійні вимірювання з компанією GFK. Згідно рішення ІТК, будь-яких підрядників обирати на тендерній основі, 22 лютого 2006 року було оголошено відкритий тендер на систему телевізійних досліджень.
Тендер проводиться технічним комітетом Індустріального Телевізійного Комітету (ІТК). Тендер проводиться в три етапи:
- стратегічний (березень 2006 року) – серія переговорів із дослідницькими компаніями на предмет їх зацікавленості щодо участі у такому тендері, з’ясування їх бачення стратегії розвитку ТБ-вимірювань в Україні;
-  тестовий (квітень-травень 2006 року) – з’ясування технічної працездатності нових технологій;
- ціновий (серпень-вересень 2006 року) – оцінка можливостей компаній і проведення порівняння вартості вимірювання на базі максимально деталізованого технічного завдання.

Довідка про ІТК:
Асоціація ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ТЕЛЕВІЗІЙНИЙ КОМІТЕТ була заснована 27 серпня 2002 року як професійна асоціація з метою організації збалансованої системи соціологічних досліджень (вимірювань) телевізійної аудиторії України та сприяння розвитку телевізійного ринку в Україні, також для саморегулювання галузі, тобто для узгодження всіма учасниками ринку спільно вироблених і існуючих гласно або негласно правил поведінки по відношенню один до одного, та до інших ринків і до державної влади. Головою асоціації було обрано Олега Попенка, генерального директора DMB & B  / Starcom MediaVest Group. Асоціація була заснована наступними  учасниками: телевізійними каналами ICTV, Інтер, Новий, СТБ  і провідних рекламних агентств DMB & B / Starcom MediaVest Group, Provid/BBDO  та Іnіtіatіve medіa. 29 серпня 2003 року до складу засновників ІТК приєдналась "Студія "1+1". У 2005 році до складу ІТК увійшли рекламна агенція FCB MA та телеканали ТЕТ, М1 і ТРК «Україна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY