НМПУ закликає Міністерство закордонних справ захистити українських журналістів у Білорусі

13 Березня 2006
5582
13 Березня 2006
18:19

НМПУ закликає Міністерство закордонних справ захистити українських журналістів у Білорусі

5582
НМПУ закликає Міністерство закордонних справ захистити українських журналістів у Білорусі

Незалежна медіа-профспілка України опублікувала заяву, у якій вимагає від Міністерства закордонних справ України вжити всіх необхідних дипломатичних заходів, щоб змусити владу Республіки Білорусь дотримуватись міжнародних правил поводження з представниками ЗМІ стосовно українських журналістів.

Зокрема, в заяві йдеться: "Ми обурені тим, що знімальну групу 5-го каналу, яка мала всі необхідні документи для легальної роботи в Білорусії, було брутально затримано білоруськими правоохоронними органами. Це відбулось під час виконання ними свого професійного обов’язку.

Враховуючи, що наближається день голосування, і саме ця обставина посилює ризик повторного застосування насильства проти журналістів, МЗС України має діяти рішуче, і не допускати протиправних дій з боку білоруської влади стосовно громадян України."

НМПУ звертається до всіх українських журналістів, які перебувають на території Білорусії, із закликом не піддаватись на провокації, дотримуватись професійних стандартів в своїй роботі, а у випадку затримання білоруськими правоохоронними органами - негайно сповістити про це колег чи знайомих, або звернутись до офіційного представництва України.

"Детектор медіа" за інформацією прес-служби НМПУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5582
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду