detector.media
13.03.2006 18:19
НМПУ закликає Міністерство закордонних справ захистити українських журналістів у Білорусі

Незалежна медіа-профспілка України опублікувала заяву, у якій вимагає від Міністерства закордонних справ України вжити всіх необхідних дипломатичних заходів, щоб змусити владу Республіки Білорусь дотримуватись міжнародних правил поводження з представниками ЗМІ стосовно українських журналістів.

Зокрема, в заяві йдеться: "Ми обурені тим, що знімальну групу 5-го каналу, яка мала всі необхідні документи для легальної роботи в Білорусії, було брутально затримано білоруськими правоохоронними органами. Це відбулось під час виконання ними свого професійного обов’язку.

Враховуючи, що наближається день голосування, і саме ця обставина посилює ризик повторного застосування насильства проти журналістів, МЗС України має діяти рішуче, і не допускати протиправних дій з боку білоруської влади стосовно громадян України."

НМПУ звертається до всіх українських журналістів, які перебувають на території Білорусії, із закликом не піддаватись на провокації, дотримуватись професійних стандартів в своїй роботі, а у випадку затримання білоруськими правоохоронними органами - негайно сповістити про це колег чи знайомих, або звернутись до офіційного представництва України.

"Детектор медіа" за інформацією прес-служби НМПУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY