Додаток «Взаємодія поліції та громади»: підсумки перших 100 днів онлайн

4 Жовтня 2017
940
4 Жовтня 2017
15:40

Додаток «Взаємодія поліції та громади»: підсумки перших 100 днів онлайн

940
«Взаємодія поліції та громади» (http://bezpechne.community ) — онлайн-сервіс для спілкування киян з поліцейськими — підбиває підсумки перших 100 тестових днів роботи. Проект реалізується громадською організацією DreamKyiv за підтримки міжнародного фонду «Відродження».
Додаток «Взаємодія поліції та громади»: підсумки перших 100 днів онлайн
114 звернень про порушення правил дорожнього руху, 46 прохань прибрати незаконну торгівлю з вулиць міста, 33 запитання про те, чи має поліція встановлювати дорожні знаки та 18 повідомлень про сусідів-наркоторговців — ось неповна статистика найпопулярніших звернень (інформацію про повну статистику дивіться у додатку).
«Взаємодія поліції та громади» — це, насамперед, просвітницький проект. Він допомагає громадянам розібратись в тому, як працюють поліцейські та за вирішення яких проблем безпеки в місті вони відповідальні. За потреби, інформація, надана користувачами, передається на опрацювання поліції. 
Координатор проекту Анастасія Багній пояснює схему роботи сервісу на прикладі: «Людина звертається з інформацією про те, що у її під’їзді одна з квартир — наркопритон. Такому користувачу ми пропонуємо наступний алгоритм дій: написати запит в Управління з протидії наркозлочинності, звернутись до дільничного, та беремо повідомлення на контроль — через деякий час дізнаємось, чи зробила людина необхідні дії. Якщо зробила, а поліція звернення проігнорувала — ми, як громадська організація, можемо звернутись до керівника відповідного відділку з проханням прокоментувати такий випадок, винести проблему в публічну площину. Якщо ж людина не робить перший активний крок самостійно — ми, на жаль, не можемо допомогти».
Команда проекту співпрацює не лише із поліцією, а й з представниками міської влади — «Контактним центром міста Києва 1551». «Разом з DreamKyiv ми поставили собі за мету комплексно дослідити наболілі проблеми міста та зрозуміти, що заважає ефективній роботі по їх вирішенню. Наразі розбираємось з незаконною торгівлею. Головний висновок — слабка законодавча база часто стає на перепоні ефективному реагуванню на факти несанкціонованої торгівлі. Отримані в процесі аналізу висновки наразі опрацьовують юристи нашого Центру. Незабаром ми представимо наше дослідження в КМДА та зрозуміємо, які зміни може ініціювати місто, а які — лише Верховна рада» — коментує Інна Міщанчук, керівник аналітичного відділу «Контактного центру міста Києва 1551».
Для поліцейських проект є своєрідною «громадською приймальнею». «Сервіс має розвантажити патрульних від великої кількості питань, вирішення яких не є в компетенції поліції. Ви можете побачити на карті сервісу, що у більшості випадків вирішення певної проблеми безпосередньо не стосується поліції та є неможливим без участі міської влади» — зазначає Олексій Зіборов, ТВО заступника керівника відділу зв’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції. 
В планах проекту — додати на платформу новий сервіс «Електронний кабінет дільничного», за допомоги якого користувач зможе побачити контакти свого дільничного інспектора, адресу та години прийому, прочитати про права й обов’язки інспектора. 
Наразі сервіс http://bezpechne.community працює лише в Києві. Проте ціль команди проекту — поширити його на інші міста України. Зокрема, вже є домовленості про запуск з поліцейськими та активістами з Полтави, Миколаєва та Тернополя. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Human Rights Information Center
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
940
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду