detector.media
04.10.2017 15:40
Додаток «Взаємодія поліції та громади»: підсумки перших 100 днів онлайн
«Взаємодія поліції та громади» (http://bezpechne.community ) — онлайн-сервіс для спілкування киян з поліцейськими — підбиває підсумки перших 100 тестових днів роботи. Проект реалізується громадською організацією DreamKyiv за підтримки міжнародного фонду «Відродження».
114 звернень про порушення правил дорожнього руху, 46 прохань прибрати незаконну торгівлю з вулиць міста, 33 запитання про те, чи має поліція встановлювати дорожні знаки та 18 повідомлень про сусідів-наркоторговців — ось неповна статистика найпопулярніших звернень (інформацію про повну статистику дивіться у додатку).
«Взаємодія поліції та громади» — це, насамперед, просвітницький проект. Він допомагає громадянам розібратись в тому, як працюють поліцейські та за вирішення яких проблем безпеки в місті вони відповідальні. За потреби, інформація, надана користувачами, передається на опрацювання поліції. 
Координатор проекту Анастасія Багній пояснює схему роботи сервісу на прикладі: «Людина звертається з інформацією про те, що у її під’їзді одна з квартир — наркопритон. Такому користувачу ми пропонуємо наступний алгоритм дій: написати запит в Управління з протидії наркозлочинності, звернутись до дільничного, та беремо повідомлення на контроль — через деякий час дізнаємось, чи зробила людина необхідні дії. Якщо зробила, а поліція звернення проігнорувала — ми, як громадська організація, можемо звернутись до керівника відповідного відділку з проханням прокоментувати такий випадок, винести проблему в публічну площину. Якщо ж людина не робить перший активний крок самостійно — ми, на жаль, не можемо допомогти».
Команда проекту співпрацює не лише із поліцією, а й з представниками міської влади — «Контактним центром міста Києва 1551». «Разом з DreamKyiv ми поставили собі за мету комплексно дослідити наболілі проблеми міста та зрозуміти, що заважає ефективній роботі по їх вирішенню. Наразі розбираємось з незаконною торгівлею. Головний висновок — слабка законодавча база часто стає на перепоні ефективному реагуванню на факти несанкціонованої торгівлі. Отримані в процесі аналізу висновки наразі опрацьовують юристи нашого Центру. Незабаром ми представимо наше дослідження в КМДА та зрозуміємо, які зміни може ініціювати місто, а які — лише Верховна рада» — коментує Інна Міщанчук, керівник аналітичного відділу «Контактного центру міста Києва 1551».
Для поліцейських проект є своєрідною «громадською приймальнею». «Сервіс має розвантажити патрульних від великої кількості питань, вирішення яких не є в компетенції поліції. Ви можете побачити на карті сервісу, що у більшості випадків вирішення певної проблеми безпосередньо не стосується поліції та є неможливим без участі міської влади» — зазначає Олексій Зіборов, ТВО заступника керівника відділу зв’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції. 
В планах проекту — додати на платформу новий сервіс «Електронний кабінет дільничного», за допомоги якого користувач зможе побачити контакти свого дільничного інспектора, адресу та години прийому, прочитати про права й обов’язки інспектора. 
Наразі сервіс http://bezpechne.community працює лише в Києві. Проте ціль команди проекту — поширити його на інші міста України. Зокрема, вже є домовленості про запуск з поліцейськими та активістами з Полтави, Миколаєва та Тернополя. 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY