Конкуренція у сфері телекому інколи повертається до 90-х, влада не реагує. Все, що нас не вбиває, робить сильнішими

15 Вересня 2017
1617
15 Вересня 2017
13:53

Конкуренція у сфері телекому інколи повертається до 90-х, влада не реагує. Все, що нас не вбиває, робить сильнішими

1617
Те, що сьогодні конкуренція у телекомі часом повертається до методів 90-х і що до цього треба бути готовими, обговорювали на одній із секцій конференції Telecom Ukraine 2017. Захід проходив 8-12 вересня в Одесі в готелі Gagarinn, за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку і Антимонопольного комітету України.
Конкуренція у сфері телекому інколи повертається до 90-х, влада не реагує. Все, що нас не вбиває, робить сильнішими

Голова правління АППК Наталія Клітна зауважила, що відверті розмови про конкуренцію необхідні для побудови прозорого, чесного ринку надання телекомунікаційних і програмних послуг. «Ми працюємо для забезпечення рівних умов діяльності операторів, тому такі обговорення, за ініціативи АППК, ІнАУ, організаторів, стають традиційними на всіх галузевих заходах», – наголосила пані Наталія.

Зокрема, на Telecom Ukraine сім досвідчених керівників провідних телекомунікаційних компаній разом із державним уповноваженим АМКУ Марією Процишен ділилися поглядами на конкурентні «війни» і давали колегам поради щодо цивілізованої конкуренції.

Олексій Зіневич, директор і власник компанії «Бест», повідомив про безпрецедентний випадок тиску на свою компанію з боку голови Ірпінської міської влади Володимира Карплюка, який начебто дав розпорядження забудовникам міста не працювати з його компанією й організував через лояльні до себе медіа поширення недостовірної інформації про те, що компанія «Бест» не працюватиме в Ірпені. Непрості особисті стосунки з мером міста пан Олексій пояснив вірністю ідеалам Майдану: «Після Революції гідності я розмовляю виключно українською і не даю хабарів».

На боротьбу за виживання вже за нової влади підприємцем було витрачено забагато сил. «Я створив юридичну компанію, яка відстоює мої інтереси. У суді ми припинили дію Положення місцевої влади щодо сплати коштів за розміщення телекомунікаційного обладнання у житлових будинках. Я заснував громадську організацію і місцевий телеканал, які спростовують недостовірну інформацію стосовно мене та компанії. На сьогодні мер нашого міста отримав підозру від прокуратури у скоєнні кримінального злочину»,  розповів про особистий досвід пан Зіневич.

«Методи конкуренції залежать від освіти і виховання підприємців. Для зміни ситуації потрібні освітні програми й роки», – вважає Олег Єлісеєв, директор одеської компанії TENET.

Власник компанії «ИСП СДС-Груп» зі Слов’янська Сергій Кушнарьов закликав колег конкурувати в інтелекті й орієнтуватися на потреби клієнта. «Якщо конкурент у чомусь помиляється, ми робимо висновки, також намагаємося задавати нові тренди на місцевому ринку. Тобто ми прагнемо бути ширшими і більшими за звичайного містечкового оператора… Сьогодні всі використовують стандартні схеми роботи: у всіх є PON тощо, але повністю відсутнє розуміння проблем у клієнтів. У той же час культура споживання послуг змінюється, і це потрібно враховувати. Наприклад, моя компанія зараз підтримує напрямок навчання молоді IT і програмуванню», розповів колегам пан Сергій. Проблем із конкуренцією у дусі 90-х у нього не виникало, можливо, тому що пан Кушнарьов водночас є депутатом Слов'янської міської ради й особисто задає тренд і рівень конкурентного змагання у рідному місті?

Генеральний директор компанії Triolan Вадим Сидоренко вважає, що слід зменшити долю присутності держави у вирішенні питань конкуренції. «Будь-яким зверненням до державних органів хтось (нечесно) скористається в особистих цілях і намагатиметься отримати конкурентні переваги. Я не чув, щоб звернення комусь допомогло. Пропоную обережно відноситися до залучення державних органів до вирішення проблемних питань, особливо з конкуренції. У підсумку постраждає той (у тому числі), хто звертається. В нас дуже багато кейсів (обшуки, мери), але це є нашою щоденною роботою», – висловив свою думку пан Сидоренко.

Всі крапки над «і» запропонувала розставити державний уповноважений АМКУ Марія Процишен. «Така риторика для мене є дивною. Водночас я постійно чую інше: а де Антимонопольний комітет? А чому ви не починаєте розслідування з власної ініціативи? Це називається подвійними стандартами.

Якщо ви говорите, що ми вам не потрібні, то інші тези не мають права на існування… Визначіться, будь ласка.

Слово «корупція» повинно поєднуватися із словом «відповідальність». Якщо хтось говорить про корупцію, то це має бути наслідками конкретних дій для того, щоб це не повторювалося…

Зловживання, звичайно, є скрізь. Суб'єкти підприємницької діяльності порушують правила, і це факт. Не на всі зловживання реагують органи державної влади, і це також факт. Але сприйняття реальності того, що є зловживання, має підтверджуватися певною основою (зверненням. Авт.).

Якщо у суб'єктів підприємницької діяльності немає довіри, щоб звертатися до АМКУ, тоді я задаю питання собі. Я прийшла до АМКУ з бізнесу. І намагаюся бути максимально відкритою й допомогти. Такий скептицизм і безнадія є не найкращим варіантом дій», роз'яснювала ситуацію, що склалася, пані Марія.

Представника АМКУ підтримали директор ТОВ «Павутина. NET» Олександр Арутюнян і директор одеської компанії TENET Олег Єлісеєв. Вони зазначили, що зверталися до АМКУ, і розгляд питання був результативним. На думку представників цих компаній, на результат розгляду заяв до АМКУ впливає професійність складення запиту – а цьому треба вчитися.

Але, зі слів пана Зіневича, в їхній складній ситуації АМКУ нічим не допоміг. На що Марія Процишен відповіла: треба детально розбиратися, хто куди звертався та з яким саме питанням.

На жаль, у дискусії не взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ України – там навіть не намагаються зробити вигляд відкритості. Переважна більшість масових звернень провайдерів щодо пошкодження телекомунікаційних мереж і обладнання залишаються без розгляду. І саме бездіяльність та нереагування на крадіжки й навмисне пошкодження телекомунікаційного обладнання спровокували такий надто неоптимістичний тренд, як повернення у 90-ті.

Пан Арутюнян спробував знайти рецепт покращення ситуації всередині галузі: він закликав учасників конференції не брати на роботу людей із судимістю. З його слів, співробітник підприємства-конкурента в свою обідню перерву викрадав у його компанії комутатори. До того ж по-варварськи пошкоджено новенький рекламний щит «Павутини», який потім заліпили рекламними листівками «Укртелекому». Конкуренція є добросовісною 100-відсотково, коли перевагу здобуто завдяки власним досягненням, а не руйнуванням обладнання конкурента.

Водночас директор з розвитку компанії Undernet Сергій Кубанський під час конференції кількаразово наголошував: «Все, що нас не вбиває, робить сильнішими». Тобто, якщо влада вчасно не буде реагувати – можна докатитися й до фізичної розправи?

Прес-служба АППК

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1617
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду