3 - 7 листопада cьомий Фестиваль «Сучасне кіно Угорщини»

3 - 7 листопада cьомий Фестиваль «Сучасне кіно Угорщини»

27 Жовтня 2016
1302
27 Жовтня 2016
19:34

3 - 7 листопада cьомий Фестиваль «Сучасне кіно Угорщини»

1302
Сьомий Фестиваль «Сучасне кіно Угорщини» проходитиме в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ» міста Києва з 3 по 7 листопада 2016 року.
3 - 7 листопада cьомий Фестиваль «Сучасне кіно Угорщини»

Сьомий Фестиваль «Сучасне кіно Угорщини»

проходитиме в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ»

міста Києва з 3 по 7 листопада 2016 року.   

Ініціаторами проведення Фестивалю виступили: Посольство Угорщини в Україні та «Продюсерська агенція Артмедіа».

Головна мета проведення фестивалю: популяризація Угорщини в Україні, поглиблення дружніх відносин між українським та угорським народами, розвиток співробітництва в культурній сфері, ознайомлення українців з кращими зразками сучасного угорського кінематографа.

На цьогорічному фестивалі започатковано рубрику «Хіти фестивальних перемог», до якої увійшли одразу два фільми, що здобули велику кількість нагород на численних  міжнародних кінофестивалях:

- «Ліза, лисиця-фея» / Liza, a rókatündér,

режисер: Карой Уйй-Месарош - більше 20-ти нагород,

- «1» / 1, режисер: Патер Сперроу - більше 12-ти нагород.

Фестивальний репертуар: на фестивалі традиційно буде представлена підбірка фільмів різних жанрів - комедія, драма, мелодрама, музичний, чорний гумор, трилер, фантастика. Репертуар сформований за рекомендаціями Державного угорського агентства кіно Magyar Filmuniо.

  1. «Свінг» / Swing, режисер: Чаба Фазекаш (Угорщина, 2014р.) - комедія, драма, музичний.

Сліпуче яскравий і нескінченно оптимістичний фільм, підбадьорливий і п'янкий, як шампанське. Різноманітність сюжетних ліній, насиченість подіями, дотепність, культура кабаре роблять фільм яскравим, витонченим та надзвичайно оптимістичним. Картина владно захоплює в гастрольну круговерть, де радість і печаль танцюють в ритмі свінгу. А також, чудовий акторський ансамбль з участю живої легенди угорського кіно незрівнянної Марі Теречік.

  1. «Ліза, лисиця-фея» / Liza, a rókatündér, режисер: Карой Уйй-Месарош (Угорщина, 2015р.) -

 містична чорна комедія, мелодрама. Сучасна казка, своєрідний зразок європейського магічного реалізму, в якому любов переможе все. Унікальний стиль фільму - мішанина з мюзиклу, детектива, чорної комедії, хоррора і японських казок. Відмінний саундтрек, дуже стильна картинка в дусі поп-арту, приємний гумор і різнопланові комічні персонажі. Чудове кіно не для всіх. Фільм заслужено зібрав більше 20-ти нагород на численних  міжнародних кінофестивалях.

  1. «1» / 1, режисер: Патер Сперроу (Угорщина, 2009р.) - фантастика, трилер. Гіпнотичний фільм, що змушує думати про суб'єктивне сприйняття навколишнього світу. Вільна людська думка, на відміну від тіла, не може бути поневолена. Картина нагадує ранні роботи Пітера Грінуея масштабом розкритих тем і розмиванням межі між фактом та домислом. Фільм отримав більше 12-ти нагород на міжнародних кінофестивалях.
  2. «Що б не сталося з Тімі» / Megdönteni Hajnal Tímeát, режисер: Аттіла Херцег (Угорщина, 2014р.) - комедія, мелодрама. Краща комедія року в Угорщині! Дебютний фільм Атілли Херцег здивував великими касовими зборами, обсяг яких випередив навіть американські блокбастери.
  3. «Агенція знайомств №1» / S.O.S Love! The Million Dollar Contract, режисер: Тамаш Шаш (Угорщина, США, Великобританія, 2015р.) - комедія. У сучасних шукачів пригод життя напружене, та ще і ризиковане. Якщо грандіозну аферу спланували початківці, це може закінчитись будь чим, навіть коханням. Авантюрна комедія на голлівудські теми.

 

Фестиваль розпочнеться 3 листопада в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ» показом фільму
«Свінг» / Swing, режисер: Чаба Фазекаш
(19:00, зал «Сінематека»)

Фестивальні фільми демонструватимуться з 3 по 7 листопада в залі «Сінематека» кінотеатру «Київ». Початок сеансів о 19:00.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
artmedia.kiev.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду